Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
17:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканці Дніпра зможуть побачити унікальний парад п’яти планет: коли та як дивитися

Мешканці Дніпра зможуть побачити унікальний парад п’яти планет: коли та як дивитися

У Дніпрі можна буде спостерігати унікальний парад планет.

28 березня після заходу Сонця на небі можна буде побачити п’ять планет. В одну лінію вишикуються Юпітер, Меркурій, Венера, Уран і Марс.

Це досить рідкісне явище, адже у параді планет “візьмуть участь” відразу п’ять космічних тіл, які вирівняються в одну лінію. Зазвичай, збираються разом дві або три планети. Востаннє за парадом п’яти планет можна було спостерігати в 2016, 2020 та 2022 роках.

Як побачити парад планет 

Побачити, як Юпітер, Меркурій, Венера, Уран і Марс вишикуються в одну лінію можна після заходу сонця. Деякі з планет вдасться знайти тільки протягом 45 хвилин після того, як небесне світило сховається за горизонт.

Найкраще спостерігати за цим в місці, де небо не закрите висотними спорудами або деревами. Адже дві з п’яти планет розташуються близько до лінії горизонту. Щоб добре розгледіти усі п’ять космічних тіл треба знайти бінокль або телескоп, але їх можна побачити і без спеціального обладнання. 

28 березня обіцяють безхмарну погоду, тому як тільки зайде сонце, ви зможете побачити яскраві цяточки, які і є планетами.

Це буде виглядати якось так:


Найпростіше буде знайти Венеру – вона найяскравіша планета на небі. Юпітер і Меркурій висітимуть поруч один з одним майже біля горизонту. Їх можна буде спостерігати менше години, після чого вони підуть за обрій. Марс відбиватиме червоним світлом високо на небі неподалік Місяця. Уран доведеться шукати за допомогою бінокля або телескопа. Ця планета розташується трохи вище і лівіше Венери.

Нагадаємо, у лютому дніпряни вже могли бачити парад планет. Тоді в рядок вишикувалися Місяць, Юпітер, Венера та Нептун (який сховався за обрієм, тому його було погано видно). А на початку березня стався поцілунок Венери та Юпітера. Ці дві планети наблизилися один до одного на мінімальну відстань, через це здавалося, що вони “цілуються”.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті