Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
07:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Студенти НТУ «Дніпровська політехніка» завітали на екскурсію до Дніпропетровської обласної ради

|«« «« »» »»|

Вони побачили на власні очі, як працює система місцевого самоврядування та спробували себе у ролі депутатів.

На початку екскурсії студенти відвідали Музей місцевого самоврядування, що знаходиться у будівлі облради. Там вони дізналися про етапи формування адміністративного устрою Дніпропетровщини від козацьких часів до наших днів.

«Знати історію свого краю повинен кожен. Особливо, якщо ми говоримо про формування активної молоді з визначеною громадянською позицією», – сказав Максим Кавун, гід музею, завідувач відділу ДНІМ, кандидат історичних наук.

Згодом студенти університету відвідали сесійну залу, де зустрілись з головою Дніпропетровської обласної ради Миколою Лукашуком. Він детально розповів про роботу депутатського корпусу та хід проведення пленарних засідань.

«Кворум, порядок денний, голосування – все спробували на собі. Думаю, що для студентів ця екскурсія була дуже корисною. За молоддю – майбутнє України. І я вірю, що це майбутнє буде успішним. Можливо, з кимось із сьогоднішніх відвідувачів ми ще попрацюємо в майбутньому», – зазначив Микола Лукашук.

Студенти отримали картки депутатів, проголосували у тестовому режимі та взяли слово на виступ.

«Мені дуже сподобалося. Не тільки дізнатися теоретично, як все відбувається. Але й особисто взяти участь у процесі. Зараз маю багато яскравих вражень і, навіть, серйозно задумався спробувати себе в майбутньому у політиці», – сказала Марта, студентка НТУ «Дніпровська політехніка».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Какие  (24.05.23 17:53): у всех счастливые лица во время войны... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті