Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Смертельна ДТП на виїзді з Дніпра: суддя поновив розгляд справи після її закриття

Смертельна ДТП на виїзді з Дніпра: суддя поновив розгляд справи після її закриття

На виїзді з Дніпра Toyota на переході збила жінку. Постраждала загинула.

Водій міг отримати від 3 до 8 років позбавлення волі, але справу закрили “у зв’язку з відсутністю ознак складу кримінального правопорушення”. Постраждала сторона не погодилась з висновком слідства і подала в суд заяву про поновлення розгляду справи.

Суддя задовольнив скаргу. Про це йдеться в ухвалу Індустріального районного суду Дніпра. Вона скасовує постанову слідчого управління ГУНП Дніпропетровської області про закриття кримінального провадження. Матеріали кримінального провадження по другій частині статті 286 Кримінального кодексу України повернули до слідчого управління для продовження досудового розслідування.

Обставини смертельної ДТП

За даними слідства, в день ДТП 31-річний водій Toyota близько 7:00 рухався трасою Н-08 “Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя” зі сторони Запоріжжя у напрямку Дніпра. В районі села Братське керманич авто збив 22-річну жінку, яка рухалася по нерегульованому пішохідному переходу. Їй відірвало ногу, зламало кістки черепа, також вона отримала безліч інших переломів і пошкоджень. Постраждала загинула на місці аварії. Слідчій прийшов до висновку, що аварія сталася через те, що пішохід раптово з’явився на трасі, що є порушенням ПДР.

Слідчий закрив справу “у зв’язку з відсутністю ознак складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України”. Тут варто зазначити, що у більшості випадків справи по смертельних ДТП доходять до суду. Навіть, якщо в аварії винний пішохід. Проте якщо водій свою вину визнає, платить компенсацію рідним загиблого і немає обставин, що обтяжують можливе покарання, то водію дають вирок до 5 років і призначають іспитовий строк, без відбуття основного покарання.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гипопо  (25.08.23 10:58): В пределах населённого пугкта Братского скорость ограничевается 50 км. в час. Автомобиль двигался 115. Это почти 32 метра в секунду. На сколько не ожиданно, при такой скорости, оказалась покойная на переходе, никто не видел. А результат - оторванная ноға, переломанный череп... и статус убийци. Відповісти | З цитатою
?  (25.08.23 10:36): Где второе дело на следователя, который закрыл дело? Где расследование о его незаконном обогащении? Если сделал по знакомству и бесплатно, - где дело о коррупции? Где дело о превышении служебных полномочий?
А за отмену закрытия дела судье, конечно, спасибо. Негодяй, который убил человека, должен сидеть. Но вместе с ним должен сидеть и тот негодяй, который ему помогал уйти от ответственности
Відповісти | З цитатою
Ю  (25.08.23 09:52): Обычно, заблаговременно перед нерегулируемыми пешеходными переходами, устанавливаются знаки ограничения скорости: 90,70 а потом 50 км/ч,но некоторые,а вернее многие водятлы это игнорируют и летят со скоростью 100-200 км/ч, и не успевают среагировать на пешехода или собаку. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті