Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
08:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Приготують 30 видів автентичних страв: Дніпро долучиться до нового гастрономічного Рекорду України

|«« «« »» »»|

Знайти автентичні, старовинні страви наших предків, приготувати і не дати їх забути.

«Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро» спільно з шеф-кухарями одразу з кількох міст вирішили встановити новий гастрономічний Рекорд України, зробити подарунок усім українцям, що живуть, і всім поколінням майбутніх українців, записавши понад 150 видів автентичних, старовинних страв та обрядового хліба в гастрономічну історію України, розповісти про ці страви всім охочим і навіть дати можливість спробувати!

До рекорду приєдналися шеф-кухари Брусловець Арина із м. Дніпро, Ігор Попель із м. Борислав, Рабштіна Юрій із м. Рівне, Артемов Єгор із м. Київ, колектив Брошнівської хлібопекарні м.Івано-Франківськ, а також жителі Царичанської ОТГ.

Саме завдяки цим людям 29 серпня 2023 р. о 15:00 у містах Дніпро, Київ, Рівне, Борислав будуть одночасно накриті столи, на яких будуть представлені понад 30 видів автентичних страв та понад 7 видів обрядового хліба в кожному місті, таким чином всього о 15:00 на столах в українських містах буде понад 110 автентичних страв та понад 25 видом обрядового хліба.

Всі ці страви – це регіональна українська кухня, те, що готували та випікали наші предки, проживаючи у гирлі Дніпра, на Прикарпатті або у лісах на Півночі України.

Команда гастрономічного Рекорду України з Дніпра взагалі унікальна за складом, у ній і шеф-кухар ресторану Хутор Бруславець Аріна. На допомогу Арині прийшов Сергей Ильинский, адже це його випускниця і вихованка, і Сергій як наставник підтримає і допоможе молодому фахівцеві зробити чудовий, хоч і непростий крок щодо встановлення нового гастрономічного Рекорду України.

Гості рекорду зможуть скуштувати дніпровську юшку, гороховий куліш, гречаники, кисіль із бузини, шпундру з квасом, таратуту, голяшку по-донбаському.

Кухарській команді з Дніпра на допомогу прийде вся Царичанська ОТГ. І гості на рекорді зможуть скуштувати не лише страви, приготовлені шеф-кухарями, а й справжніми українськими господарками - товченники царичанські, дивні весіл ні, козацьку кашу за старовинним рецептом засновників Царичанки, пиріжки з горохом, книш царичанський.

Установлення рекорду відбудеться 29 серпня о 15:00 у ресторані Хутір.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті