Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
20:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Банки нарощують видачу кредитів - НБУ

Банки нарощують видачу кредитів - НБУ

Банки в Україні нарощують кредитування як бізнесу, так і населення.

Про це повідомляє НБУ в новому огляді банківського сектору за ІІІ квартал 2023 року, пише УНН.

"Ми побачили чіткий тренд відновлення кредитування бізнесу, – зазначила перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова. – Поки що корпоративне кредитування переважно рухається завдяки програмі "Доступні кредити 5-7-9%". Водночас окремі банки з числа великих гравців з іноземним капіталом продемонстрували зростання портфеля поза програмою. Це позитивний сигнал, що ринкове кредитування можливе навіть в умовах повномасштабної війни".

"Корпоративне кредитування відновлюється", - зазначили в НБУ.

Як вказано, чистий гривневий корпоративний кредитний портфель у жовтні зростав четвертий місяць поспіль після спаду, спричиненого повномасштабним вторгненням рф. Частка малих та середніх підприємств у цьому портфелі зросла до 55%.

"Роздрібне кредитування зростає в усіх сегментах", - додали у Нацбанку.

Обсяги чистого роздрібного гривневого кредитного портфеля, як зазначається, продовжили зростати передусім завдяки відновленню карткового кредитування. Також зросли обсяги чистих іпотечних кредитів – на 18,7% завдяки видачі позик за програмою "єОселя", повідомили у Нацбанку.

Тож, вказують у НБУ, банки третій квартал поспіль майже не зазнали кредитних втрат.

"Частка непрацюючих кредитів знизилася завдяки списанню таких кредитів фізичним особам і перекласифікації окремих великих корпоративних кредитів у працюючі", - зауважили у регуляторі.

Також зазначається, що частка коштів клієнтів як головного джерела фондування банків зростає четвертий квартал поспіль.

"Загалом усі банки дедалі інтенсивніше нарощували гривневі кошти. Все ще привабливі депозитні ставки сприяли подальшому приросту строкових коштів населення у гривні, хоча й дедалі меншими темпами", - вказали у НБУ.

Частка проблемних кредитів у банках скоротилася, але все ще вище довоєнного рівня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


знаем-знаем...  (16.11.23 16:08): в соседней теме как раз обсуждается как выдают и для чего: https://gorod.dp.ua/news/224505
Выдали заводу кредитов не 1 миллиард и обанкротили, продав имущество за 14 миллионов. 986 миллионов кто-то положил в карман
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті