Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 05 мая 2024
14:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Орельском заповеднике осталось зимовать больше 100 лебедей

В Орельском заповеднике осталось зимовать больше 100 лебедей

В Днепровско-Орельском заповеднике проводят зимний учет птиц, и он показал удивительную картину.

В частности, из-за потепления климата многие мигрирующие птицы не улетают по привычке на юг, а остаются зимовать в заповеднике. Также на акватории заповедника зафиксированы птицы очень редких видов, внесенные в Красную книгу Украины.

Подробней об этом в Днепровско-Орельском заповеднике рассказали:

«Продовжуться обліки птахів на території заповідника.

Орнітолог Олександр Пономаренко разом з державним інспектором з охорони природно-заповідного фонду Олександром Білоконем відвідали акваторії Обухівської заплави та в Таромського уступу.

На момент початку зими 2023 року заповідник є гарною базою як для мігруючих, так і для зимуючих птахів. Незамерзлі акваторії та заповідний режим призводять до того, що значна кількість птахів на даний момент відпочиває на міграції та відгодовується в межах заповідника "Дніпровсько-Орільський" .

Особливо багато птаха на даний момент знаходиться в Обухівській заплаві. Більше 100 ос. лебедя-шипуна, велика кількість крижня, пірникози великої, крижня, черні чубатої.

Також траплялися невеликі зграї обох видів чирянок. Серед представників Червоної книги України на акваторіях були зафіксовані гоголь та орлан-білохвіст. Також на обліках було зареєстровано велику кількість баклана великого, мартина жовтоногого, траплялися окремі особини чепури великої та інші птахи.

Загалом порівняно м'яка погода початку зими призводить до того, що певна кількість птахів замість продовження міграції затрималася в заповіднику».

Фото – Днепровско-Орельский заповедник.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте