Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
07:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як кішка допомогла лікарям «швидкої» у Дніпрі врятувати життя людині

Як кішка допомогла лікарям «швидкої» у Дніпрі врятувати життя людині

Тварини нерідко демонструють дивовижну здатність відчувати страждання людини, яка потрапила в халепу.

Саме такий випадок днями трапився у Дніпрі.

Дівчина гуляла з улюбленою кішкою біля однієї з мальовничих балок. І раптом її улюблениця вирвалася з рук і із призовним нявканням рвонула в балку. Там вона зупинилася біля людини, що втратила свідомість, підзиваючи своїх господарів до неї.

Про цей випадок та про те, що сталося далі, розповів співробітник Дніпровського обласного центру екстреної медичної допомоги Віктор Пальчинський:

«Чергував зі своїми улюбленими друзями-колегами. Мали дуже цікавий випадок.

Кішка, гуляючи зі своїми господарями відчула, що людині потрібна допомога, вистрибнула з рук дівчини і побігла в балку!

Наздогнавши тваринку, молоді люди побачили в кущах хлопця, років 35, без свідомості з порушенням дихання. Не зволікаючи ні хвилини підлітки набрали номер «103».

Диспетчером булла направлена бригада інтенсивної терапії і реанімації Центральної підстанції Дніпровської станції ЕМД КП «ОЦЕМД та МК» ДОР».

Дістатися пацієнта було не з легких завдань. Повісивши на себе купу обладнання (дефібрилятор, аспіратор, реанімаційна укладка, укладка з медикаментами, кисень, ноші) ми підіймалися через густу рослинність на схил балки.

Оглянувши все довкола прийнято рішення перенести його у більш безпечне місце, де і було розпочато надання екстреної медичної допомоги.

Під час проведення первинного огляду за алгоритмом ABCDE виявлено, що він вживав наркотичні речовини та мав загальне переохолодження. Не дивлячись на надану допомогу усі вище зазначені складності призвели до раптової зупинки кровообігу.

Негайно розпочато серцево-легеневу реанімацію, яка тривала на місці 15 хвилин. Після спонтанного відновлення кровообігу хворого негайно перенесено до автомобілю ЕМД для транспортування до лікарні. Дорогою до лікувального закладу серце нашого пацієнта зупинялося ще 2 рази, але нам вдалося повернути його до життя та передати до рук фахівців реанімаційного відділення профільної лікарні.

Хочемо окремо подякувати небайдужим підліткам, які викликали, зустріли, провели до хворого, допомагали і були з нами до останнього.

Ми завжди на варті вашого здоровʼя та життя!».

Фото зі сторінки Віктора Пальчинського.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Вася  (27.12.23 11:43): Почему умолчали, что потерпевший нарик с передозом? Відповісти | З цитатою
Погонщик красного КТМ_а  (27.12.23 11:35): Кот с лампой не успевает добежать из одной статьи в другую. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті