Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 03 мая 2024
15:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Музее АТО состоялось открытие пронзительной выставки

В Днепровском Музее АТО состоялось открытие пронзительной выставки

Новая экспозиция «Будь ласка, звільніть пташок» посвящена украинским пленным, которых рашисты содержат и пытают в неволе.

Этой выставкой Днепропетровский исторический музей имени Яворницкого начал цикл мероприятий, посвященных Революции Достоинства и 10-летию начала российско-украинской войны.

О новой выставке и о том, что еще будет показано в этом проекте под названием «10/2», в историческом музее сообщили:

«Історичний музей і Музей сучасної російсько-української війни представляє цикл патріотичних заходів для учнів та студентів "10/2".

Це перш за все міні-виставки в Музеї сучасної російсько-української війни: "Міжнародна підтримка" і "За ґратами".

Перегляд нових фільмів про події російсько-української війни в панорамному залі музею сучасної російсько-української війни: "91: доброго ранку, ми з Охтирки", "Запеклий 20-годинний бій танкістів" і "Вторгнення Росії в Україну, перший день" (18+).

В історичному музеї заняття "Надішли солдату ЗСУ листа". За допомогою чорнил і пір'яної ручки на спеціальній музейній поштівці можна підписати листівку нашим бійцям.

Відвідування є безкоштовним, але приймаються групи з ОБОВ'ЯЗКОВИМ записом за телефоном: 067 447 7014. Історичний музей і Музей сучасної російсько-української війни працює з 10:00 до 16:00.

А вчора, 20 лютого, у Музеї сучасної російсько-української війни відбулося відкриття виставки "Будь ласка, звільніть пташок", присвяченої цивільним полоненим, яких росія незаконно утримує за гратами.

Героями виставки є 6 в'язнів сумління, яких вже майже два роки держава-терорист утримує у слідчих ізоляторах та "на підвалах" без висунення обвинувачень, або ж присуджуючи надзвичайно довготривалі тюремні строки за українськість та готовність говорити публічно про свою українську ідентичність. До цих людей застосовують катування та цензурують будь-яку їх комунікацію із зовнішнім світом.

Валентин Вигівський, Ірина Данилович, Сергій Цигіпа, Наріман Джелялов, Різа Ізетов та Ірина Горобцова - це лише 6 історій в'язнів сумління з-поміж понад 9000 (за оцінками правозахисників).

Ми маємо боротися за повернення кожного з наших громадян додому!».

Фото – исторический музей.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте