Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Міністерство оборони впроваджує автоматизовані системи обліку у військових частинах

Міністерство оборони впроваджує автоматизовані системи обліку у військових частинах

Міністерство оборони запровадить автоматизовані системи обліку запасів та продуктів харчування у військових частинах, щоб спростити логістичне планування та звітність, а також заощадити час.

У військових частинах запровадять автоматизовані системи обліку запасів та продовольства. Про це повідомляє Міністерство оборони, пише УНН.

У відомстві пояснюють, що таке рішення допоможе у плануванні, веденні обліку та звітності за напрямком тилового забезпечення.

"Фактично, це відцифрований журнал обліку продуктів, пально-мастильних матеріалів, речового майна. Автоматизація процесів для нас – це економія часу. Це надзвичайно важливо під час війни. Бюрократія має залишитися в минулому" - розповів заступник міністра оборони Віталій Половенко.

За його словами, міністерство звернулось до компаній, які мають відповідний досвід побудови цифрової інфраструктури. Наразі одна з компаній погодилася допомагати Міноборони на волонтерських засадах.

Зазначається, що автоматизація допоможе:

  • підвищити ефективність управління
  • зменшити кількість помилок через людський фактор
  • створити єдине середовище зберігання електронних документів
  • пришвидшити виконання однотипних операцій
  • збільшити ефективність аудиту

У Міноборони очікують, що запровадження такого технічного рішення у першу чергу має спростити роботу начальникам продовольчої, речової служби та служби пально-мастильних матеріалів у військових частинах.

"Наприклад, якщо говорити про харчування. Відтепер начальник продовольчої служби, коли складатиме меню на тиждень, бачитиме в програмі кількість продуктів на складі, що треба дозамовити, яку кількість продуктів буде використано, крім цього одразу буде підтягуватися калорійність страв" - резюмував Половенко.

Програму вже тестували в кількох військових частинах, наразі фінальні випробування відбуваються в зоні бойових дій.

Нагадаємо, Міністерство оборони України продовжує процес цифровізації залишків майна у військових частинах та на складах

Автоматизовану систему управління оборонними ресурсами на базі System Analysis Program Development (SAP) вже підключено у 200 військових частинах.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті