Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
14:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Художественный музей Днепра приглашает горожан присоединиться к празднованию его 110-летия

Художественный музей Днепра приглашает горожан присоединиться к празднованию его 110-летия

Все желающие могут внести свой вклад в формирование новой выставки, которая будет в честь юбилея будет открыта 25 апреля этого года.

Днепропетровский художественный музей  был открыт в 1914 году по инициативе членов художественной комиссии Екатеринославского научного общества. Первая экспозиция Екатеринославской картинной галереи размещалась в Потемкинском дворце (теперь Дворец студентов ДНУ), где было представлено 64 произведения русских и украинских мастеров. В 1920-30- годах музей находился в Доме Хренникова (сейчас отель «Украина»), а в нынешнее здание на ул. Шевченко, 21 переехал в 1936 году.

Весь нынешний год проходит под знаком 110-летнего юбилея, присоединиться к празднику Художественный музей приглашает всех желающих:

«Цього року Дніпровський художній музей відзначатиме свою 110-ту річницю. Протягом більш як століття заклад та його колекція пережили чимало: переїзди, окупація міста, руйнування, пожежа… За непростих обставин ми вимушені зустрічати і цей ювілей.

Жорстока війна змусила нас не лише ховати музейну збірку, а й переглянути її змістовно наново. Адже частина предметів образотворчого мистецтва у зібранні нині не може мати місця в чільній експозиції з точки зору відновлення історичної справедливості, ще частина потребує ретельного підходу до переосмислення концепції експонування в контексті новітніх музейних наративів. Та й часи державних закупівель, на жаль, лишилися в минулому… Відтак справа комплектування фонду і побудови нової експозиції цілком залежить від активної роботи наших співробітників та відданої підтримки друзів музею.

Ну а які ж іменини без друзів?.. Тож, запрошуємо вас до їх кола! Разом нам стане снаги сформувати актуальну колекцію українського образотворчого мистецтва ХХ–ХХІ ст. у музейному зібранні! Це надзвичайно важливий виклик для Дніпра: позбутися травматичного радянського спадку — подолати зашкарублий образ «імперської провінції», а згодом «закритого міста», подарувати містянам розлогу експозицію, яка б гідно репрезентувала цілісний зріз мистецького процесу модерної України — з усім його розмаїттям і самобутністю.

Тому звертаємося до професійних майстрів живопису, графіки, скульптури, а також колекціонерів і меценатів з проханням передати в дар музею один чи кілька своїх творів. Це стане не тільки щедрим подарунком місту, але й вагомим внеском у справу формування мистецького надбання для наступних поколінь українців та репрезентації нашої культури на світовій арені в прийдешньому.

Передані вами роботи складуть кістяк нової експозиції і будуть представлені на виставці дарунків, відкриття якої планується вже на

25 квітня 2024 року, а ваше ім’я назавжди закарбується в історії музейної колекції.

Оскільки ювілей відзначатиметься рік, то будемо раді вашим подарункам протягом усього 2024 року. Оновлення та доповнення експозиції відбуватиметься 24 серпня — до Дня Незалежності, 10 жовтня — до Дня художника України, 25 грудня — до Різдвяної виставки.

Для уточнення інформації щодо відправлення подарунків пишіть у наші мессенджери (у Facebook, Instagram)».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте