Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 17 мая 2024
04:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине вдвое сократилось число лесных пожаров

На Днепропетровщине вдвое сократилось число лесных пожаров

Этому способствовало и улучшение технической базы лесхозов, и профилактические меры, и существенные штрафы, и запрет на посещение лесов гражданами.

Напомним, что третий год в связи с Большой войной леса в Украине посещать запрещено – кроме отдельных, специально выделенных для этого зон.

Также усиливается профилактика разжигания костров возле лесов и существенно возросли штрафы за это безобразие.

А в Восточном лесном офисе рассказали о том, как улучшает борьбу с лесными пожарами улучшение материально-технической базы лесхозов области:

«Кількість лісових пожеж на Дніпропетровщині знизилася вдвічі.

Ще півтора роки тому для філій Східного лісового офісу кожна лісова пожежа ставала справжнім викликом. Навіть невелике низове загоряння могло перерости в справжнє лихо. Старі автівки, які потребували капітального ремонту, не могли гарантувати своєчасне прибуття до потрібної локації, а при появі вогню в лісі, особливо - хвойному, кожна секунда має значення.

Якщо високоресурсні регіони ще кілька років тому мали певну технічно-матеріальну базу, то такі регіони, як східний та південний - нажаль, похизуватися таким не могли. Та зараз справи виглядають кардинально інакше. З кінця 2022 року, після прийняття реформи лісової галузі, ДП “Ліси України” регулярно поповнює технічну базу філій Східного лісового офісу. За цей час було отримано 12 високопрохідних пікапів, на які встановлюються пожежні модулі, 40 мобільних мотоциклів, які можуть швидко та безперешкодно дістатися в будь-яку точку лісу, 12 тракторів, що створюють одну з найефективніших протипожежних речей - мінералізовані смуги.

Цьогоріч технічна база лісових господарств сходу також поповниться і автівками, і тракторами. Заплановано й щоглу системи відеонагляду, що зробить моніторинг стану лісу ще ефективнішим.

Також зараз на території лісових масивів функціонують 15 телевізійних систем спостереження. У реальному часі чергові оператори стежать за лісом, а при виникненні спалаху — передають точні координати виникнення пожежі.

За останній рік саме сучасний підхід до організації роботи лісівництв, своєчасне оснащення дійсно необхідною технікою та введення комплексного підходу до вирішення будь-якої задачі дали свій результат. Якщо взяти річні показники 2022-2023, то лише за один рік під управлінням ДП “Ліси України” кількість лісових пожеж на Дніпропетровщині зменшилася на 57%. І це враховуючи те, що область - прифронтова.

А крім небезпеки з боку ворога, ми нагадаємо і про людський фактор, який є також вагомою причиною лісових пожеж. Не забувайте: на Дніпропетровщині триває пожежонебезпечний період. Залишайтеся свідомими, не допускайте загоряння та будьте відповідальними перед собою та природою. Паліть окупантів, а не ліси».

Фото – Восточный лесной офис.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте