Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 09 мая 2024
09:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

МЧС сообщает: 36 пожаров, люди гибнут от алкоголя и холода

МЧС сообщает: 36 пожаров, люди гибнут от алкоголя и холода
За період з 22 по 25 січня 2010 року в області сталося 36 пожеж, чотирнадцять із них – в обласному центрі

Причинами виникнення загорянь у тринадцяти випадках стали порушення правил пожежної безпеки, у дванадцяти – необережне поводження з вогнем, у восьми - коротке замикання в електричних мережах, у двох – навмисні підпали. Причина ще однієї пожежі з’ясовується.

Збитки від вогню перевищили 407 тис. гривень. Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано 6 людей, у тому числі одну дитину, матеріальні цінності на суму 1 млн. 28 тис. гривень.

За минулу триденку в області на пожежах загинуло 13 людей, двоє госпіталізовані з опіками та отруєннями чадним газом. Так, 22 січня в місті Павлоград, в приватному будинку по вулиці Клубній, через паління напідпитку сина власника житла загинуло двоє людей – сам нетверезий курець (віком 30 років) та його 24-літній приятель.

У селі Лозуватка Криворізького району внаслідок порушення правил експлуатації саморобного електронагрівального приладу з відкритою спіраллю загинула 67-річна власниця приватного будинку, де горіло.

Необережність під час паління в ліжку вкоротила віку 60-літній жительці Червоногвардійського району міста Дніпропетровськ, а також 61-річному мешканцю Ленінського району обласного центру. З аналогічної причини в Тернівському районі міста Кривий Ріг загинув 50-літній чоловік, що був напідпитку.Паління в ліжку спричинило пожежу в оселі 57-річної мешканки Тернівського району міста Кривий Ріг. Жінка отримала опіки обличчя й отруєння чадним газом, її госпіталізовано.

23 січня у селищі міського типу Покровське через коротке замикання в холодильнику загорівся приватний будинок. Отруєння продуктами горіння отримала 53-літня господиня. Жінку госпіталізовано.Паління в ліжку в нетверезому стані призвело до трагедії в місті Нікополь, де загинуло двоє людей – 73-річний пенсіонер, власник житла, та його 57-літній гість.

Застосування саморобної електроплитки спричинило пожежу в будинку 58-річного жителя села Оленівка Магдалинівського району. Власник житла загинув.Порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації газового балону, призначеного для приготування їжі, стало причиною пожежі на території ТОВ «Акантівест» і травмування 37-літнього водія, жителя Хмельниччини. У чоловіка - опіки тіла 3 ступеня, його госпіталізовано. Вогнем пошкоджено моторний відсік, двигун та салон автомобіля «Інтернаціонал», що належить Чорноморській транспортній агенції (м.Одеса).

24 січня в Баглійському районі Дніпродзержинська горів приватний будинок по вулиці Урожайній. Як з’ясувалося, його підпалив сам 51-літній домовласник, труп якого виявлено на місці надзвичайної події.У селі Привільне Солонянського району через паління в нетверезому стані загинуло двоє людей – 77-річна власниця житла та її 40-річний син, що й був винуватцем пожежі.

У Софіївському районі, в селі Новоолексіївка, причиною біди стали тріщини в димоході печі: 69-літній господар приватної оселі отримав опіки тіла й отруєння чадним газом. Пенсіонер помер у лікарні.

Окрім пожеж, 22-24 січня в області зареєстровані й інші надзвичайні події. Так, 22 січня у регіоні долали наслідки негоди. Сильні опади у вигляді снігу спричинили знеструмлення 2 повітряних мереж у Межівському районі, де було відключено 35 трансформаторних підстанцій, без електрики частково залишилися 2 населені пункти (820 абонентів). Того ж дня аварію ліквідовано силами Межівської РЕМ.

Снігові замети зашкодили працівникам «Швидкої допомоги» потрапити до села Миролюбівка Синельниківського району, де в місцевого мешканця стався інсульт. Дорогу медикам проклали бійці МНС з районного пожежно-рятувального підрозділу. Важка спецтехніка Головного управління МНС України в Дніпропетровській області впродовж цієї доби звільнила від снігових заметів 20 кілометрів під’їзних доріг до електропідстанцій в районі Таромського, Дніпродзержинська, Краснопілля, а також 100 км автодоріг у населених пунктах Українка, Аули, Дніпрове, Старі Кодаки.

Загалом протягом 22 січня на автошляхах Дніпропетровщини працювало 517 одиниць техніки та 824 чоловіки від ДП «Дніпропетровський облавтодор», ДМКП «УРЕА», управління комунального господарства, підприємств та організацій регіону.

23 січня на дамбі Карачунівського водосховища, що в Центрально-Міському районі міста Кривий Ріг, до ополонки потрапили троє підпитих рибалок – 1979, 1980 та 1954 років народження. Постраждалі були врятовані працівниками МНС, затим їх передали медикам «Швидкої». Молодші чоловіки отримали невідкладну допомогу прямо на місці, старшого госпіталізовано.У ставку села Львів Криворізького району під час риболовлі потонув 47-літній рибалка з Кривого Рогу. Тіло загиблого з-під криги діставали водолази комунальної аварійно-рятувальної служби на воді.

У Дзержинському районі Кривого Рогу, на ставку №2, що навпроти Економічного університету, провалилися в ополонку й почали тонути двоє 40-літніх чоловіків, які вирішили скоротити шлях кригою. Обох урятували працівники МНС, потерпілих госпіталізовано до 11-ї міської лікарні.

У селищі Орлівщина Новомосковського району загинули дві особи – 66-річна власниця житла та її 39-літня донька. Імовірна причина смерті – отруєння чадним чи природним газом.

24 січня в Червоногвардійському районі обласного центру, на подвір’ї приватного будинку по вулиці Безлісній, було виявлено тіло 33-річної господині. Орієнтовна причина смерті – переохолодження. У Нікопольському районі області з технічних причин довелося тимчасово знеструмити 211 приватних будинків у селі Олексіївка (692 мешканці). Ремонтна бригада обстежила лінії електромереж і поновила електроживлення користувачів. Причина відключення з’ясовується.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Алекс  (25.01.10 15:18): Бывает!... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте