Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 18 июня 2024
07:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Александр Вилкул: «Моя политика - это промышленность, дороги, сельское хозяйство, социальная защита людей»

Александр Вилкул: «Моя политика - это промышленность, дороги, сельское хозяйство, социальная защита людей»
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул взяв участь у засіданні чергової двадцять четвертої сесії обласної ради. На розгляд сесії обласної ради були винесені такі питання, як програма соціально-економічного та культурного розвитку регіону на 2010 рік, звіт про виконання обласного бюджету за 2009 рік та 1 квартал 2010 року, а також обласний бюджет на 2010 рік.

Звертаючись до депутатів, у своєму вступному слові Олександр Вілкул зазначив: «Під час підготовки бюджету я поставив завдання: менше політики – більше конкретних дій. Моя політика – це промисловість, дороги, сільське господарство, соціальний захист людей». «Тому практично у всіх галузях, що мають соціальну складову, передбачене зростання захищених статей видатків. Зокрема, в галузі «Охорона здоров’я» зростання цього року має складати 24,3 %, це 142,3 млн. грн. В галузі «Освіта» - 21,6 %, або 62,1 млн. грн. В галузі «Соціальне забезпечення та соціальний захист населення» ця цифра складатиме 26,5% (24 млн грн.). В галузі «Культура» - 13,4%, або 9,2 млн. грн.» - відзначив він.

Однією з характерних особливостей бюджету області на 2010 рік стала концентрація на пускових об’єктах області. «Зараз в області значна кількість важливих об’єктів різного ступеню готовності. Наш підхід наступний – за участю профільних обласних управлінь ми визначили найбільш серйозні «больові точки» регіону - ті недобудовані об’єкти, реконструкція або введення в експлуатацію яких дозволить вирішити проблему життєзабезпечення багатьох мешканців області».

Пріоритетними напрямками при розробці бюджету також стали дороги і благоустрій населених пунктів області, охорона здоров’я, екологія, будівництво, допомога культурі та дитячим освітнім закладам.

«Наш обласний центр – це гарне і сучасне місто, але дороги – це його болюче місце. Зараз розпочата їхня реконструкція і можна із впевненістю сказати, що «ям по коліна» вже немає. Цю роботу ми будемо продовжувати, і в обласному бюджеті закладено більше 30 млн грн. на ремонт доріг у Дніпропетровську, перш за все будуть реконструйовані дороги у селищі Ювілейному, Кіровському, Підгородньому», - сказав Олександр Вилкул. Він також підкреслив, що особлива увага буде приділятися Дніпропетровську у вирішенні інших питань.

«Дніпропетровськ – столиця нашої області. Тут живе та працює майже третина її населення. Дніпропетровськ повинен стати справжнім європейським містом, комфортним для його мешканців», - підкреслив губернатор.

Цього року планується також збільшити фінансування екологічних програм, які є вкрай важливими саме з урахуванням особливостей Дніпропетровської області. Зокрема, з обласного бюджету передбачається у 2010 році направити 126,8 млн. грн. на екологічні заходи.

В своєму виступі губернатор торкнувся питання взаємовідносин з центральними органами влади.«Ще на стадії формування державного бюджету ми провели багаторазові консультації у Кабінеті Міністрів.

Хочу із задоволенням відзначити, що до наших пропозицій з урахування в ньому інтересів Дніпропетровщини було проявлено належну увагу. Це в результаті дозволило знайти найбільш прийнятні рішення з основних питань, - відзначив він. - Вперше за останні роки ми можемо сказати, що держава почула Дніпропетровську область, перш за все, в питанні вилучення фінансових коштів. Завдяки підтримці нашого Президента Віктора Януковича і Прем’єр-міністра Миколи Азарова ми «повернули гроші до регіону». Так вперше вилучення з обласного бюджету знижені в 2,4 рази, з 297 млн грн до 124 млн грн. Додатково з державного бюджету для області передбачена дотація в сумі 158 млн грн.»

Олександр Вілкул також відзначив, що робота у цьому напрямку буде продовжена і в подальшому: «Так ми будемо реалізовувати ідею «регіонального патріотизму» на практиці».

В ході сесійного засідання депутати підтримали всі пропозиції обласної державної адміністрації, запропоновані на розгляд сесії.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Пипец  (27.05.10 15:01): Ям по колено нет?
Е-мое, на ул. Танкистов проедься.
Ответить | С цитатой
Prometeus  (25.05.10 09:36): а кто был в парке им Ленина, после того как туда "уже вложили 1.5 млн грн" ? а теперь поднимите руки те кто там был ДО того как вложили. А теперь пусть встанут те кто почувствовал разницу. Ответить | С цитатой
Проходил мимо  (25.05.10 09:34): столько жалоб, стон, плач. Швец был плохой, Бондарь плохой, прямо губернаторское кресло можно использовать вместо дектора лжи и проверять человека: хороший он или плохой. а как это выглядит? я вот сейчас забил на работу, пью кофе и читаю форум. и думаю еще 80 % так же делает. счаз допишу комент и дальше буду цифирки изучать. и про то, что бондарь за 30 миллионов чинит дорогу где угодно. но только не в днепре забоду. да и не вспомню потом. а ведь так проблему не решить. ведь я знаю что он ворует там сейчас как проклятый. а сделать ничего не могу. Ответить | С цитатой
червоновец  (21.05.10 02:17): п.,приедь, родимый, и подыши КМКовским воздухом, посмотри на наших детей - астматиков, живущих в районе КМК, а потом ТРЕНДИ Ответить | С цитатой
ups  (21.05.10 01:56): 100% -офицеру! Ответить | С цитатой
офицер  (19.05.10 09:24): п., господа хорошие, при чем тут разделение _Днепр или Кривой Рог? Местные -не местные? Вот с такими , как Вы,п. , и надо будет бороться губернатору. Вы же живете в одной области- при чем тут днепровские, криворожские? Ответить | С цитатой
мария  (19.05.10 09:18): олег,могу согласиться, что Днепропетровском должны руководить коренные днепропетровчане. А насчет губернии - сомнения. Губерния - это не только Днепропетровск. Вы ничего не попутали? Ответить | С цитатой
п.  (18.05.10 09:51): Tasha, почему "у вас"? ты что, не местная? с Кривбасса или из села какого? ну так и вали туда к своим, на форум, и рассуждайте с коллегами, какой прекрасный Любоненко, и как все цветет. только не смеши людей, знающих реальную суть "управленцев" из Города Красных Луж. Ответить | С цитатой
Tasha  (18.05.10 08:05): По поводу где-что. Вам не кажется, что за меньше чем 3 месяца решить вечные днепропетровсвкие проблемы - нереально? У вас мер в кресле не первый год - и ничего не делает ни по поводу дорог, ни по поводу соц. защиты. Где к нему вопросы? Где недовольные толпы граждан? Про губернаторов я вообще молчу.
Пусть себе человек работает, причем нормальный человек. Через год-другой видно будет.
Ответить | С цитатой
3%  (18.05.10 07:37): А Европа – ну, чего Европа… Два проктолога долго рассматривают картину Малевича, потом один другому говорит: «Да ну, коллега! Совсем не похоже!» Ответить | С цитатой
1 2 3
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Фабра жінка потрапила під колеса Toyota Land Cruiser (9)

•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (9)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (8)

•  У Дніпрі на Калнишевського мікроавтобус Mercedes на переході збив жінку з собакою (8)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  До Дніпра вже прибула партія з 9 останніх трамваїв із Німеччини (7)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (6)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте