Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 16 мая 2024
16:09

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На ярмарке в Петриковке побывали народные мастера со всей Украины

|«« «« »» »»|

У Петриківці цими вихідними втретє провели всеукраїнський фестиваль народної творчості «Петриківський дивоцвіт». Ярмарок, за традицією, відбувся на селищному стадіоні. Участь у святі творчості взяли майстри народних промислів – ковалі, гончарі, ткачі, вишивальниці, різьбярі, художники – як продовжувачі столітніх традицій, так і винахідники оригінальних авторських технік.

Загалом вони представили понад 20 видів народних ремесел. Поряд з майстрами петриківського розпису презентувалися картини з солоного тіста, оберегові ляльки, вишиті хрестиком та гладдю наддніпрянські рушники, витинанки, іграшки з соломки та коріння, глиняний посуд та багато іншого.

Привертав увагу й авторський живопис. Так, художниця з Дніпропетровська Світлана Іванченко здивувала відвідувачів картинами та гобеленами ручної роботи, викладеними з натуральних матеріалів – піску та дрібних мушельок.

Кожен район і місто представив свій стенд з роботами народних майстрів, короваями, а також з ілюстраціями місцевих туристичних маршрутів та експонатами з районних та сільських краєзнавчих музеїв.

Чи не найцікавішу експозицію, зокрема, привіз краєзнавчий музей села Покровського, що на Нікопольщині, де свого часу знаходилась остання Запорозька Січ. На виставці з покровчан можна було побачити старовинну козацьку зброю та обладунки, сакральні речі з козацьких церков, а також старовинні вишиті речі.

Окрім виставки-ярмарку, у програмі фестивалю було свято короваю, ігри, конкурси з призами, козацькі розваги, концерт фольклорних колективів, майстер-класи з ремесел, частування національними стравами, презентації «зелених» туристичних стежок та маршрутів.

Організатори зазначили: цього року фестиваль був своєрідним творчим звітом розвитку сільського та зеленого туризму в краї.

Усіх охочих запрошували відправитися на екскурсію «зеленими» садибами Дніпропетровщини, аби познайомити з їхніми господарями та рекреаційними послугами.

Екскурсантам пропонували відвідати музей козацтва і відтворену козацьку Січ, пройти майстер-клас з національного бойового мистецтва, оглянути виставкові зали та майстерні Центру народного мистецтва «Петриківка», придбати ексклюзивні петриківські сувеніри.

За словами директора Центру «зеленого» туризму та народних ремесел Дніпропетровщини Лариси Філінової, метою фестивалю «Петриківський дивосвіт» на Придніпров’ї є пропаганда українського мистецтва та «зеленого» туризму. Фестиваль пройшов за підтримки Дніпропетровської обласної ради.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Валентина  (30.06.10 10:21): Мы были на этот фестивале всей семьей. Нам очень понравилось! Все было наполнено украинским фольклером. Нигде в городе такого не увидишь! Очень много людей ходили в украинских костюмах, в вышиванках. Музыка, да, звучала очень громко, тут я согласна. Мы прошли мастер-класс по Петриковской росписи. Спасибо, тебе Анечка! За твою добрую душу, которую получается, ты можешь вложить в рисунок! Мастер-класс по лепке, по куклам-оберегам, по плетению из лозы и соломы. До чего у наших людей открытые души! Делились самым сокровенным и все это делалось от самого сердца! Низкий ВАМ всем поклон! Ну, а Светлана Иванченко меня просто покорила, такие ПРОИЗВЕДЕНИЯ... Такого я еще не видела! Это что-то!!! СПАСИБО! Всем! И организаторам тоже! Ответить | С цитатой
тоха  (29.06.10 18:19): Особенно потрясло зрелище ставка образующегося от впадения речки Чаплынки,вонь такая,что дышать нечем,ставок обмелел,так что через дамбу идет маленький зловонный ручеек,вот это настоящий " дивоцвит",грязній заросший,перегороженній сетями броконьеров и вся єта красота в 300 метрах от администрации с сельрадой,воистину свое г...о не пахнет Ответить | С цитатой
И Т  (29.06.10 17:27): Пусть ответят и те что пришли вслед за вами
Вышибать из народа
И радость и грусть
И свободных Словян
Обратили -РАБАМИ!
И в ТЮРЬМУ превратили
Великую Русь.
Ответить | С цитатой
крот  (29.06.10 16:58): Были на фестивале,не впечатлило,музыка орала так,что уши закладывало в радиусе 2 км,основная масса посетителей работники бюджетки которых выгнали, организовав им рабочий день,жара,пыль, после обеда начало, подтягиваться местное население, которое больше интересовалось холодным пивом, чем обшарпанными казаками,создаеться впечатление,что данный фестиваль проводиться для областных чиновников, их так бедных опекали,что с души воротило,прада в прошлом году было то же сомое. Ответить | С цитатой
Нюра  (29.06.10 14:22): Петриковка рулит! Уважение и восхищение таланту! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте