Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 02 мая 2024
08:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Гуцул Каліпсо»: у Карпатах хіпстерів немає

«Гуцул Каліпсо»: у Карпатах хіпстерів немає
Вам коли – не будь доводилось чути гуцул-гоп-ейсід-джаз? Ні? Тоді 12 жовтня неодмінно завітайте до арт-центру «Квартира» на концерт гурту «Гуцул Каліпсо».

Подейкують, історія гурту "Гуцул Каліпсо" почалася в Чернівцях осіннім вечором 99-го року. Один майбутній вокаліст йшов з тренування, інший майбутній вокаліст прямував на тусовку. Вони зустрілися, потинялись трохи містом, а потім влаштували сейшн, після якого зійшлися на думці, що непогано лабают ь разом. З тих пір все і розпочалося.

Вашому гурту вже доволі багато років, але відомо про вас небагато. Дізнатись новини про «Гуцул Каліпсо» можливо лише вбивши у Google вашу назву. Ви свідомо намагаєтеся «не світитися» або просто так виходить?

Виходить, що ми зі справжнього андеграунду :) Слава Богу, що є гугл, а то взагалі ніхто б ні сном ні духом про нашу ватагу. Насправді слава для нас не самоціль. Ми робимо в музиці те, що відчуваємо, а не те що комусь потрібно. Тому, коли ми відчуємо колективну потребу у тому щоб сяяти лампою Ільїча з екранів телевізорів, то робитимемо певні кроки в цьому напрямку. Зараз нам цілком достатньо інтернет-простору, для висвітлення тих подій, що відбуваються всередині колективу

А чим саме ви живете в звичайні дні, в перервах між виступами? Тим самим що й усі, або все-таки ваша повсякденна діяльність якось пов'язана з музикою?

Всі ми десь працюємо: сантехніками, конструкторами, пияками, приватними підприємцями, психологами, неробами, лабухами, продавцями білизни, менеджерами, гастарбайтерами, завскладами)))

Свого часу ви так і не переїхали до столиці, як інші, хоча могли. Чому?

У нас ніколи не було бажання жити в столиці. Нас надихаюсь Чернівці з їх помірною швидкістю життя, контрастністю населення та творчим потенціалом.

Але ви досить довго не їздили на гастролі. Напевно за цей час у вас у житті відбулося чимало цікавого. Розкажіть, вашим шанувальникам буде цікаво.

За останній час сталося кілька подій. Пришвартувався до берега корабель, на якому протягом 10 років качався на палубі саксофоніст Саша Бензарь. Людина широко відома у вузьких музичних колах Чернівців і області. Шляхи перехрестилися і тепер в “Гуцул Каліпсо” повна духова пачка. Пісня “Рекет Гангстєра” стала саундтреком до російського кіно, ми випустили (нарешті) Інтернет-макси-сингл, готуємо матеріал для нового альбому. Тричі відвідали Польщу, де, на одному з фестів, навіть отримали приз глядацьких симпатій, у Боді і Максима народилися діти.

З появою хіпстерів у музиці так само з'явилося чимало нових течій. На вашу творчість це якось вплинуло?

Скажімо так: в Карпатах я хіпстерів не бачив :) Гуцул Каліпсо більше тягнеться до олдскулу, до коріння, тому нові течії в музиці ми приймаємо тоді, коли вони стають цим олдскулом. Нам було б цікаво поексперементувати з такими напрямками як дабстеб, д'н'б, даб але це можливо лише за умови співпраці з ді-джеями. DJ Smelya зробив зараз ремікс на пісню «По дорозі до общаги» у стилі драм'енд'басс. Як на мене вийшло досить цікаво. Якщо в когось ще з'явиться бажання додати щось своє до нашої музики — ми відкриті до співпраці. Проте треба розуміти, що це вже не буде повністю творчістю “Гуцул Каліпсо”. Скоріше це буде бачення нашої творчості очима ді-джея.

Розкажіть про свій сингл більш детально. І ще, коли чекати альбом? Яким він буде?

Стосовно синглу, то він складається з 4-ох пісень: «Кукурузнік», «Дядя Піца», «Общага», «Депутат». Платівка не буде продаватися в крамницях, проте всі пісні можна буде вільно скачати в Інтернеті (тобто на шару). Той, кого, із чисто музичної солідарності, варіант “на шару” не влаштовує, зможе придбати сингл за розумні гроші на фізичному носії на концертах гурту. Новий гуцульський маркетинг:)

Стосовно пісень можна сказати, що це продовження відображення сьогодення у текстах та непоєднуване поєднання гарних folk-funk-hop-reggae-jazzy мелодій в музиці. Кожна пісня має свою історію. “Дядя Піца” родом зі Сторожинця, де і знаходиться сторожинецька школа джазу. І Дядя Піца, і Дядя Толя цілком реальні персонажі. “По дорозі до общаги” - це спогади про 2001 рік, фестиваль Червона Рута. Тоді гурт вперше познайомився з гуртожитковим образом життя. “Кукурузнік” - пісня про таксистів, які за 100 баксів возять гостей з Румунії з залізничного вокзалу в Чернівцях на “гірськолижний курорт” “Цецино”. Про “Депутата” і так все зрозуміло...

Треки писали, зводили і мастерили в Чернівцях на “ALEXANDR STUDIO”. Саунд-продюсерами виступили “Гуцул Каліпсо” та Олександр Рогожевський. Скачати їх можна за посиланням: http://www.ex.ua/view_storage/290390844901

А у Дніпропетровську що гратимет е?

У Дніпропетровську гратимемо все — і старе і нове, так шо приходьте і ви не пожалкуєте. Будемо давати жару 12-го жовтня в арт-центрі «Квартира».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Аркадий Уссацкий  (15.10.12 21:00): Качественный саунд, и тексты прикольные- но жлобам этого не понять,для них Стас Пихайлов эталон музыки Ответить | С цитатой
Фил  (12.10.12 22:09): Постоянно идет системное тестирование общества с помощью таких вот стад, прошу прощения, гуртов, на прогрессирующий "культурный" евро-дебилизм.
Как там укры, дозрели?
Ответить | С цитатой
ЛюдоВед  (12.10.12 16:59): Це ви, хлопці, гарно заїхали - на Ігрені багато вільного місця! Боже, і це - частина України? Невже у Дніпрі є люди, яки будуть слухати оцей смітник мови та музики? Ответить | С цитатой
кот-qwerty  (12.10.12 14:10): "Вам коли – не будь" и тут тоже вроде ошибка, не? А вроде даже две! Ответить | С цитатой
qwerty  (12.10.12 11:57): "у Карпатах хіпстерів не має" в данном случае немає пишется вместе. Ответить | С цитатой
Некет  (12.10.12 11:33): Клевые, позитивные ребята!!! Туфлі аладіни, шкіряний піджак... Ответить | С цитатой
1968  (12.10.12 10:29): Жуть-то какая...! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте