Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

До кінця року буде завершено другий етап реконструкції фільтрів на Аульському водоводі

До кінця року буде завершено другий етап реконструкції фільтрів на Аульському водоводі
На Аульському водоводі завершується другий етап модернізації системи очистки питної води. У рамках проекту до кінця року будуть реконструйовані 6 швидких безнапірних фільтрів. Таким чином за останні два роки за завданням губернатора Олександра Вілкула на Аульському водогоні реконструйовано 18 з 24 фільтрів та система збирання освітленої води в цеху очисних споруд.

Така масштабна модернізація на підприємстві проводиться вперше за останні 25 років.

«Якість води багато в чому визначає якість життя. Обласна влада проводить масштабну роботу з будівництва та реконструкції водопровідних мереж, а також системну модернізацію підприємств, які постачають питну воду жителям регіону. Зокрема, до кінця року буде завершено другий етап реконструкції фільтрів на найбільшому водопостачальному підприємстві області - Аульському водоводі. Це підвищить якість питної води для близько 2 млн жителів Дніпропетровщини», - сказав Олександр Вілкул.

Як доповів губернатору головний інженер Комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради «Аульський водовід» Анатолій Бондаренко, у 2011 році проведено перший етап реконструкції фільтрів та системи відбору освітленої води цеху очисних споруд. Це вже дозволило підвищити якість очистки води, отримати економію електроенергії на суму близько 3 млн грн/рік, вдвічі зменшити скиди промивних вод в акваторію ріки Дніпро. У рамках другої черги передбачена заміна застарілої дренажно-розподільчої системи з полімербетонних плит на сучасну трубчату дренажно-розподільчу систему з склопластикових труб. Це більш передова технологія, адже такі труби менше забруднюються, що дозволяє зменшити частоту промивки фільтрів і в свою чергу економити воду (до 4.2 млн м3 води/рік), яка використовується для промивки. Також за рахунок високоякісної фільтрації для підготовки води використовується менше хімічних реагентів.

Реалізація цього проекту дозволяє покращити якість питної води для близько 2 млн споживачів міст Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Новомосковська, Верхньодніпровська та Криничанського, Дніпропетровського та Верхньодніпровського районів.

Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих проектів з підвищення якості водопостачання та якості питної води.

У 2010 році проведено комплексне переоснащення Кайдацької насоснофільтрувальної станції «Дніпроводоканалу» з реконструкції фільтрів виробництва 1930-40-х років і хлораторної насосної станції. Це дозволило підвищити якість водопостачання в місті Дніпропетровськ.

У результаті введення в експлуатацію модернізованої каналізаційно-насосної станції на вулиці Кольській (2010 рік), Південної станції аерації Дніпропетровська (2011 рік) та нової каналізаційної станції в рамках будівництва колектора на вулиці Маршала Малиновського (2011 рік) у межах міста Дніпропетровськ на 70% зменшено обсяг скидів неочищених стоків в басейн річки Дніпро.

Виконана реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, що забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривбасу. 2 червня 2012 року на цьому водопровідному комплексі запроваджено триступеневу систему очистки води та систему преаерації водозабірного ковша (встановлення аераторів для забезпечення кисню і кругообігу води в ковші водозабору).

Продовжується реконструкція водогону у Новомосковську.

Вводяться в експлуатацію нові водогони та свердловини в сільських районах. Зокрема, завершується комплексна реконструкція найбільшого магістрального водоводу Криворізького району «Кривий Ріг – село Валове» протяжністю понад 21 км. Він забезпечить якісною водою та стабільним водопостачанням 7 тис жителів 16 сіл району.

Загалом реалізація цих проектів дозволяє підвищити якість питної води для понад 2,5 млн жителів Дніпропетровщини.

Важливою складовою в рамках регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» є установлення систем доочистки питної води в дитячих садочках, школах і лікарнях області.

Зокрема, у 2011-2012 роках встановлено системи доочищення води в усіх дитячих садках Кривого Рогу, Жовтих Вод, Дніпродзержинська, Марганця, Нікополя, Орджонікідзе, Павлограда, Синельникового, Тернівки, Вільногріська, Новомосковська, Першотравенська. До кінця року фільтри доочищення питної води будуть встановлені у всіх дошкільних закладах Дніпропетровська. Крім того, у Кривому Розі, Вільногріську, Першотравенську та Нікопольському районі встановлені системи доочищення води в усіх школах.

Згідно з Комплексною стратегією розвитку Дніпропетровщини до 2015 року заплановано провести модернізацію всіх водопровідних очисних споруд, а також встановити системи доочистки питної води в усіх садках, школах і лікарнях області, що дозволить покращити якість питної води для споживачів області.

Загалом за 2010-12 роки в області прокладено більше 240 км водоводів.
Gorod.dp.ua на Facebook.


житель  (18.12.12 20:48): И когда вода из крана будет ПИТЬЕВОЙ??? Відповісти | З цитатою
Вера  (14.12.12 12:06): За двадцать лет независимости загадили область до краев!!! И только сейчас пришли к пониманию, что срочно надо ситуацию исправлять. А все потому что при власти стояли люди с одним желание: набить карманы! Хорошо, что ситуация потихоньку меняется!!! Відповісти | З цитатою
666  (13.12.12 21:13): Это правильная иннициатива губернатора, экология это самое главное в любом городе, а тем более в металургическом! Відповісти | З цитатою
Митя  (13.12.12 16:24): В нашем городе самое главное улучшить экологию! Хорошо что наша власть это понимает и поддерживает! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті