Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
00:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ми — України соборної діти!

Ми — України соборної діти!
22 січня, в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, в України відзначається День Соборності.

Саме у цей день, у 1919 році, було ухвалено рішення про об'єднання двох, розділених протягом певного історичного періоду, гілок українського народу. Акт возз’єднання УНР та ЗУНР, проголошений у 1919 році на Софійській площі в Києві, показав марність будь-яких спроб роз’єднати український народ, протиставити українців один одному.

В незалежній Україні День Соборності офіційно відзначається відповідно до Указу Президента України № 42/99 від 21 січня 1999 року. У наш час це свято є особливо актуальним, адже в останні роки, на жаль, іноді відбуваються події, що мають негативний вплив на свідомість українців у питанні єдності Сходу та Заходу.

Так вже історично склалося, що в різні роки, в цей день проводилися різноманітні акції, як їх сьогодні називають. Вони символізували єдність українських земель. Наприклад, 21 січня 1990 року жителі багатьох населених пунктів по дорозі між Києвом і Львовом утворили живий ланцюг, відзначивши цю історичну дату.

Ось і сьогодні в Дніпропетровську знайшлися люди, які взяли за мету донести історію та сенс цього свята до найменших громадян України - наших дітей. За ініціативи депутата Дніпропетровської міської ради Ірини Герліванової та Президента Дніпропетровської обласної громадської організації «Федерація козацького традиційного бойового мистецтва «Спас» Геннадія Полякова, в Дитячо-юнацькому центрі «Штурм» 21-22 січня 2012 року буде проведено акцію «Ми – України соборної діти».

У чому полягає мета проведення акції, розповів Геннадій Поляков: «У кожному гуртку Центру буде проведено інформаційну п`ятнадцятихвилинку про історію Дня Соборності. Потім кожна дитина зможе намалювати та вирізати з паперу контур своєї долоньки, пофарбувати її в один з двох кольорів державного прапору, та підписати власним ім`ям. Не є важливим те, синій чи жовтий колір обере дитина, це її вибір. Геть усі долоньки будуть прикрашати хол нашого Центру під час проведення акції. Так само не є важливим те, де живе людина – на Сході чи Заході України, або навіть за її межами, бо всі ми українці».

«На такому простому прикладі ми спробуємо пояснити нашим вихованцям ідею соборної України. Можливо, це змусить замислитися й їхніх батьків. Незважаючи на те, що культурні та ментальні відмінності між українцями Сходу та Заходу існували завжди, наші співвітчизники завжди прагнули єдності. Відзначення Дня Соборності - це наш моральний обов’язок зберегти світлу пам'ять незліченним жертвам українського народу за незалежність, самостійність та державність», - привітала усіх з Днем Соборності Ірина Герліванова.

Gorod.dp.ua на Facebook.


nv  (24.01.13 19:45): Праздники всем нужны. Вон, небось, жители Зимбабве или Гаити тоже свою соборность празднуют. Ну может она у них как-то по-другому называется - главное, все жутко гордые тем фактом, что живут в лучшей стране мира. А чем мы хуже? Відповісти | З цитатою
Єдність?  (22.01.13 11:58): Шановні, невже Ви вважаєте, що краще сидіти в своєму л..ні та писати щоб когось образити або зачепити, ніж хоч щось зробити??? Хіба краще сидіти в своїй домівці та нити про те, що Западенці нас не люблють, або лаяти москалів, ніж спробувати жити єдиною родиною??? ці питання для мене особисто не потребують відповіді, а як для Вас? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
тушколюб  (21.01.13 17:55): "Незважаючи на те, що культурні та ментальні відмінності між українцями Сходу та Заходу існували завжди, наші співвітчизники завжди прагнули єдності". Прагнули, але не всї, та ще й у якомусь спотвореному виглядї. Знайдїть їнформацїю про Листопадову катастрофу 1919 р. або про "Зятковские соглашения". Відповісти | З цитатою
колиба  (21.01.13 15:44): Невже вже не зосталось порядних людей, аби захистити нашу молодь від свідомітів та їх націоналістичної пропаганди?
Ганьба!
Відповісти | З цитатою
:(((  (21.01.13 13:23): Поєдналися "дві гілки українського народу", а у отримали кактус! Мічурини, блін! Відповісти | З цитатою
vhg  (21.01.13 13:05): про это на вашем сайте почему не пишут?
http://www.segodnya.ua/regions/dnepr/V-Dnepre-vrachi-chastno y-kliniki-sozhgli-kozhu-trehmesyachnomu-rebenku-.html
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті