Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
16:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Олександр Вілкул запропонував створити нову систему цивільного захисту населення

Олександр Вілкул запропонував створити нову систему цивільного захисту населення
Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул запропонував створити нову систему цивільного захисту населення. В її рамках передбачається оновлення матеріально -технічної бази Державної служби з надзвичайних ситуацій і комунальної техніки в містах та районах.

«Необхідна нова сучасна система цивільного захисту, яка дозволить підвищити швидкість реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру, забезпечить чітку координацію дій структур, що задіяні під час надзвичайних ситуацій - влади, комунальних служб, рятувальників, армії, волонтерів та створить можливості для оперативного інформування населення», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул на засіданні Уряду.

В Україні кількість стихійних природних явищ - аномальних снігопадів , паводків і лісових пожеж - з 80- х років минулого сторіччя збільшилася вдвічі . До того це одночасно може відбуватися в 12-15 регіонах країни. 20 років тому такого не було навіть теоретично. Велику небезпеку становить і загроза техногенних аварій, кількість яких останнім часом збільшується не тільки в Україні, але й в усьому світі.

За словами Олександра Вілкула, для створення нової системи будуть про аналізовані кращі напрацювання радянської системи цивільної оборони, а також сучасний світовий досвід і технології.

Пропонується оновити матеріально -технічну базу Державної служби з надзвичайних ситуацій і комунальну техніку, яка буде використовуватись і в поточному процесі прибирання міст і під час надзвичайних ситуацій.

Також, відповідно до світової практики, пропонується створити три мобільні аварійно-рятувальні загони, обладнані сучасною технікою: на заході, на сході і в центрі країни (Київ). Загони мають оперативно передислоковуватись в своєму радіусі дій у разі необхідності.

Пропонується також впровадження сучасної системи оповіщення населення. Вона буде передбачати оперативне розповсюдження інформації за допомогою технічних засобів зв'язку, ЗМІ, мережі Інтернет, мобільного зв ' язку. В тому числі розробляється можливість створення загальнодержавної радіомережі на середніх хвилях.

«Новий регламент роботи має забезпечити можливість максимум протягом години надати інформацію населенню про надзвичайні ситуації та відповідні дії на цей час», - сказав Олександр Вілкул.

«В рамках Програми активізації економіки Урядом буде надана підтримка виробництва в Україні цієї спеціалізованої та комунальної техніки», - сказав Олександр Вілкул . Це забезпечить створення нових робочих місць та розвиток галузей економіки, зокрема машинобудування.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вихований  (08.05.13 12:10): Життєва безпека-це коли є робота і гідна зарплата, пенція та соціальний захист. Коли не вбивають чи ізолюють бізнесменів та не проводять рейдерських захоплень бізнесу (залишаючи без засобів існування сотні родин). Не звучать вибухи на вулицях та дитина не втопиться у відкритому з фекаліями люці. Коли є можливість родити дитя без страшенних поборів, провести лікування та не вмерти від фіктивних вакцин. Коли корупціонери не будуть крутити руки в похоронних бюро, БТІ чи земельних ресурсах, тощо. На жаль...А до періодичної повені, сніговію чи пожеж підготуватися можна і потрібно, виділивши міліони та закупивши (без відкатів) нову модернізовану євроейську технікуабо зробити свої аналоги, передавши її спеціальним військовим частинам. Той безлад, який був у Києві під час прибирання снігу свідчив про те, що ЦО в країні немає, пенсіонери-генерали штабів ЦО похворіли та полягали в лікарні, сирени мовчали... Відповісти | З цитатою
Витя Хам  (29.04.13 11:07): Трындец! Из десяти новостей - половина с упоминанием солнцеполдобного Виркула. Тошнит уже от бесконечных прославлений этого ахметовского гауляйтера. Может причислить его к лику святых? А чего попы московского патриархата за недорого сделают. Відповісти | З цитатою
вып  (26.04.13 12:08): Ну наконецто! ) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Днепр  (26.04.13 01:14): Крайне, крайне необходима новая система гражданской защиты населения. От Вилкулов и прочих ПРасов. Відповісти | З цитатою
Мухомор  (25.04.13 23:25): Грибы у Сашки крепкие Відповісти | З цитатою
Дима  (25.04.13 20:21): если готовят защиту, значит будут атаковать... Відповісти | З цитатою
Гога  (25.04.13 19:46): Что-то натупили тут на сайте, солнцеликого балабола дали покомментировать. Странно. Відповісти | З цитатою
777  (25.04.13 17:10): И какой в этом смысл? бежа то все равно некуда, это удобно еще в при ЧП у кого кладбище рядом, так сказать успеют, а для остальных кто доползет цены на места с видом будут уже на порядок выше:) Відповісти | З цитатою
Вася  (25.04.13 16:16): Вот наилучшая кандидатура президента!!! Так держать Алесандр!! Днепр с тобой!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1  (25.04.13 14:11): Всё меньше комментов под статьями, неинтересно читать, люди уходят, жаль..А какие жаркие дискусси были!! Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті