Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відкриється унікальна виставка

На Дніпропетровщині відкриється унікальна виставка
Унікальна інтерактивна виставка, присвячена ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, передана Дніпропетровській обласній організації «Союз Чорнобиль України».

У 2011 році до 25-ої річниці Чорнобильської катастрофи Міжнародним просвітницьким центром Дортмунда (Німеччина) була створена унікальна виставка «Люди – Міста – Солідарність – Майбутнє», присвячена подіям 26 квітня 1986 року. Виставка експонувалась більше ніж в 50 містах Європи. До роботи на виставці були запрошені ліквідатори з України та Білорусі. Сьогодні унікальна виставка, яка об'їхала весь світ, на прохання Дніпропетровської облдержадміністрації, урочисто передана до Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

«Аварія на Чорнобильскій АЕС - це страшна трагедія, що пройшла крізь історію України, через долі сотень тисяч наших співвітчизників. Наш обов'язок – зберегти пам'ять про людей, що поклали свої життя та здоров'я задля ліквідації наслідків аварії та порятунку інших. І одним із проектів зі збереження пам'яті, передачі її від покоління до покоління є виставка «Люди – Міста – Солідарність – Майбутнє», яка відтепер буде постійно демонструватися на Дніпропетровщині», - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Виставка «Люди – Міста – Солідарність – Майбутнє» складається з двох частин, пов'язаних між собою. Перша частина – інформаційна, друга – фотографічна. Відвідувачі дізнаються про долі ліквідаторів, про міста та села, які залиши люди, переїжджаючи з уражених територій України, Білорусії й Росії та ін. Також на виставці презентовано європейський рух солідарності, котрий виник після аварії.

На виставці також представлені роботи відомого німецького фотографа Рюдігера Любріхта, що присвячені ліквідаторам та постраждалим, Чорнобильській АЕС, місту Прип'ять, а також малюнки дітей – переможців конкурсів «Чорнобиль – очима дітей», які проводилися у різний час в різних містах України.

Експонати цієї виставки були представлені в 50 містах Німеччини, Австрії, Голландії, де її відвідали близько 100 тисяч людей. На Україні – в містах Києві, Харкові, Кривому Розі, Дніпропетровську, Павлограді та Нікополі.

Наразі к ерівництво області вирішують питання щодо приміщення для виставки, яка буде діяти на постійній основі.

Дніпропетровщина була однією з перших областей, мешканці якої у 1986 р. взяли активну участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, надали допомогу в евакуації населення, постраждалого внаслідок катастрофи. З теплом і співчуттям область взяла до себе і надала житло більш ніж 3 тисячам сімей, які втратили назавжди свої домівки у зоні ураження.

Сьогодні на Дніпропетровщині проживає 24 тис чорнобильців, із них 14 тис – це ліквідатори аварії на ЧАЕС. Кожен з них, без винятку, потребує особливої підтримки і турботи з боку держави.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


Интересно  (12.07.13 09:39): А куда пойдут вырученные средства от выставки,- на помощь ликвидаторам? Відповісти | З цитатою
ПопАдя  (12.07.13 09:36): Судьбе ликвидаторов не позавидуешь - все они обрели счастье в ПотустоРоннем мире, а посетители выставки знания о том, когда по мнению ПРавославных ждёт покой и их. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті