Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
22:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина має намір стати провідним центром альтернативної енергетики в Україні

|«« «« »» »»|

Губернатор Дмитро Колєсніков взяв участь у відкритті сонячної електростанції «Солар» в селищі Підгороднє Дніпропетровського району.

Це вже друга сонячна електростанція в області. За попередніми даними, вона вироблятиме понад 6,62 мВт електроенергії на рік. Для прикладу, це дозволяє забезпечити електрикою близько 1000 домогосподарств.

«Розвиток альтернативних видів енергії - одне з ключових завдань в енергетичній стратегії України, – зазначив Дмитро Колєсніков. - Енергія, отримана з альтернативних джерел, повинна становити не менше 15% у загальному енергобалансі країни. Дніпропетровщина виконує це завдання, ми орієнтуємося на світові тренди і впроваджуємо нові технології у енергетиці».

«Солар Парк Підгороднє» - вже друга сонячна електростанція в області (перша діє в Орджонікідзе). Наразі діють перша і друга черги об'єкта. При його створені застосовувались у т.ч. компоненти і матеріали вітчизняного виробництва. Станція використовує передові технології сонячної енергетики, має ряд поворотних батарей, які слідують за сонцем протягом дня.

«Будівництво сонячних електростанцій та взагалі перехід на альтернативну енергетику - це світовий тренд, - підкреслив Дмитро Колєсніков. - Як відомо, країни Європи сьогодні все активніше використовують енергією сонця і вітру. Для нашої країни це ще й питання енергетичної безпеки. Чим активніше в Україні будуть розвинуті альтернативні джерела енергії, тим меншою буде наша залежність від імпортного газу та інших енергоносіїв. До того ж, альтернативні джерела енергії, як відомо, є екологічно чистими. Запуск такої електростанції принесе скорочення викидів СО2 в атмосферу на 3000 тонн на рік.»

Створення нової сонячної електростанції на Дніпропетровщині – приклад грамотної політики влади у сфері підтримки бізнесу та поліпшення інвестиційного клімату. Губернатор Дмитро Колєсніков підкреслив, що станція побудована за рахунок вітчизняних інвестицій, які склали 17,2 млн.грн. На об'єкті буде створено 16 нових робочих місць.

Згідно з інвестиційним проектом будівництва третьої черги (обсяг інвестицій близько 20 млн. грн.), потужності станції в Підгородньому будe розширено для виробництва додатково 3 мВт/годин на рік.

«Зараз в нашому регіоні діє дві сонячні електростанції, - зазначив Дмитро Колєсніков. – Ми сподіваємося на збільшення потужностей станції в Підгородньому, крім того, є проекти відкриття станцій в області ще трьох станцій. Ми прагнемо того, щоб Дніпропетровщина стала одним з провідних центрів альтернативної енергетики в країні, і регіон має всі можливості для цього».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Совет(чик).  (16.10.13 14:52): htozanah (10.10.13 15:22): Рядом с Колесниковым стоит Юра Гордеев (лысый), который перекидал весь город на оформлении разрешений на размещение рекламы на бигбордах. Брал бабки и ничего не делал.
Так и привлеките его. Или в СМИ напишите.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ГИП  (13.10.13 23:24): Провели экскурсию, ознакомили губернатора- дело в общем-то нужное. Но назвали это открытием прямо как в совке. Г-н Колесников, ваш президент "направился" в Европу , наверное Вам первому нужно отходить от обычаев совка. Відповісти | З цитатою
nv  (11.10.13 13:59): А вообще, конечно, безграмотность автора статьи в элементарных основах физики - в размерности физических величин - удручает. Ему (ей), похоже, все равно, что умножать ватты на часы, что делить. Интересно, если бы его (её) дневную ставку не умножили на количество отработанных в месяц дней, а разделили, он (она) почувствовал бы разницу? Відповісти | З цитатою
Энергетик  (11.10.13 09:01): Эти клоуны даже не знают что электрическая энергия не измеряется в МВт/час...хоть в тысячелетие...Размерность имеет обозначение кВт*час...хоть в секунду хоть в миллион лет... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ВАНО ИЗ КАЗИНО  (10.10.13 20:19): ОДЕТЫ КАК ЛЮМПЕНЫ ПОЛНЕЙШАЯ БЕЗВКУСИЦА Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Сhtozanah  (10.10.13 15:22): Рядом с Колесниковым стоит Юра Гордеев (лысый), который перекидал весь город на оформлении разрешений на размещение рекламы на бигбордах. Брал бабки и ничего не делал. Відповісти | З цитатою
Джон До  (10.10.13 13:40): Этот Колесников он вообще кто? Відповісти | З цитатою
Евгений  (10.10.13 09:46): Кто владелец? Ведь это бизнес в чистом виде. Такие вещи не из гуманизма строятся. Из бюджета "нашими" деньгами, владельцу выплачивается 4 грн. за 1кВт отданной энергии.В чем плюс для меня -как гражданина,мне не ясно! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Не понял  (10.10.13 09:03): Так что вы здесь насчитали?
Все таки есть смысл или нет?
А какую альтернативу вы предлагаете? И почему ничего нет?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
222  (09.10.13 21:44): глядя на фотки вспоминается Швейк, Я Гашека "...бачачи, що Швейк розмовляє з такою дурнуватою міною, яку можна побачити лише на фотографії, вміщеній того часу в «Літописі світової війни» з підписом: «Наступник австрійського трону розмовляє з двома пілотами, що збили російський аероплан»." Відповісти | З цитатою
1 2 3 4
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті