Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
07:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В обласній бібліотеці розпочав роботу сучасний інтернет-центр

В обласній бібліотеці розпочав роботу сучасний інтернет-центр
У Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей розпочав роботу сучасний інтернет-центр.

В 2013 році бібліотека стала переможцем IV раунду конкурсу проектів «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до інтернету» за програмою «Бібліоміст». У рамках цього проекту в бібліотеці встановлені 10 комп'ютерів. Це робочі місця для користувачів з безкоштовним інтернет-доступом, а також зона Wi-Fi. Всі бажаючі мають змогу скористатись комп'ютерами для пошуку інформації самостійно або за допомогою бібліотекаря-консультанта. Пріоритетними цільовими групами користувачів визначені діти різного віку та сім'ї з дітьми.

«Сьогодні з розвитком нових технологій бібліотеки перетворюються у сучасні центри науки та культури, заохочують до читання все більше молоді. Завдяки створенню інтернет-центрів сьогодні бібліотеки стають новими осередками духовного розвитку і малих і дорослих», - сказала директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Першина.

Вона також додала, що кожна дитина повинна мати можливість розвивати свої здібності – це важливе завдання державної політики. «На Дніпропетровщині під керівництвом нашого губернатора Дмитра Колєснікова створюються умови для всебічного виховання дитини: відкриваються танцювальні та вокальні гуртки, курси образотворчого мистецтва. І такі інтернет-центри у бібліотеках – це ще один майданчик для розкриття талантів дитини», - сказала Наталія Першина.

Щорічно обласну бібліотеку для дітей відвідують понад 16 тисяч користувачів, 88% яких - діти до 15 років. В фондах бібліотеки зберігається понад 170 тис. примірників видань, здійснюється передплата майже 200 назв періодики, налічується біля 700 аудіокниг. Проводиться соціокультурна та просвітницька діяльність. Бібліотека має широкий спектр партнерських відносин з державними установами,громадськими організаціями, письменницькою спільнотою, засобами масової інформації.

Після церемонії відкриття інтернет-центру для усіх бажаючих відбулася презентація нових послуг та практичні заняття з цільовими групами.

Довідка:

«Бібліоміст»- партнерська робота IREX (Рада міжнародних наукових досліджень), USAID (Агенство США з міжнародного розвитку) та Міністерства культури України, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. «Бібліоміст» співпрацює з Українською бібліотечною асоціацією (УБА), центральними та місцевими органами влади та бібліотеками на всій території України, щоб допомогти бібліотекам ефективніше задовольняти потреби місцевих громад завдяки навчанню та використанню сучасних технологій.
Інтернет-центр працює в Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей за адресою: вул.Ворошилова,9 телефони для довідок (056) 46-12-96, (056)46-12-15

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


Элина  (05.12.13 00:49): Вот так скоро и попрощаемся с книгой. Лишь бы читали...или хотя бы слушали литературу...эээх( грустно. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті