Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
05:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина вперше за останні кілька років самостійно забезпечила себе коштами на виплату пенсій

Дніпропетровщина вперше за останні кілька років самостійно забезпечила себе коштами на виплату пенсій
Це стало можливим завдяки підвищенню заробітної плати в регіоні, а також легалізації робочих місць. Такі підсумки були підведені на засіданні Дніпропетровської обласної тристоронньої соціально-економічної ради, яка пройшла за участю заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Геннадія Корбана.

«Всі знають, в якому становищі перебуває країна, у нас є багато проблем, але ми повинні продовжувати те, що почали. Насамперед, це підвищення заробітних плат та розвиток соціальної сфери. Наше завдання максимально знизити навантаження на наших людей, для того, щоб вони менше відчували труднощі», - наголосив Геннадій Корбан.

Як доповів голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини Віктор Сергєєв, соціальний діалог, який налагоджений в регіоні, навіть в складній соціально-економічній ситуації, дає свій позитивний результат. Заклик губернатора збільшити оплату праці працівникам ГМК з квітня на 20% отримав підтримку у всіх учасників діалогу. Приклад тут показали багато підприємств ГМК, енергетики та інших галузей економіки. Це, насамперед, підприємства групи «Приват», ГЗК Метінвесту.

Середньомісячна зарплата по всім галузям в області за січень-травень 2014 року зросла на 6,2%, при цьому фонд оплати праці в області також збільшився на 4,6%. Це свідчить про те, що роботодавці збільшили зарплату не шляхом скорочення робочих місць, а зберегли фонд оплати і навіть його розширили.

«Вперше за останні роки Дніпропетровська область повністю забезпечила себе сумою на виплату пенсій. Це ті гроші, які роботодавці перераховують як соціальний податок. Нам вперше його вистачить на 100,3%. Це за рахунок того, що ми підвищуємо зарплати і займаємося легалізацією робочих місць. Зокрема, нещодавно пройшов черговий місячник з легалізації, ініційований облдержадміністрацією», - зазначив Віктор Сергєєв.

Голова Дніпропетровського обласного об'єднання профспілок Віталій Дубіль додав, що ініціатива губернатора допомогла профспілкам посилити роботу і спільно прийти до того, що ГМК в червні підвищив зарплату на 25%. Деякі підприємства підвищили зарплату на 40-50%.

«Це серйозний показник. І цю роботу потрібно продовжувати. Ми запланували провести найближчим часом зустрічі з автодорожниками, транспортниками, представниками переробної промисловості, машинобудівниками», - зазначив Віталій Дубіль.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ага  (31.07.14 03:09): А детские не выплатили полностью потому что все хорошо((( Это напоминает старую власть, они любили говорит -Мы стали жить лучше! А народ вопрошал -А мы когда начнем тоже жить лучше? Відповісти | З цитатою
где правда  (28.07.14 11:52): Зарплата в Украине в июне уменьшилась на 5,4% - Госстат Відповісти | З цитатою
Faina  (27.07.14 21:40): Во зажили!.. Відповісти | З цитатою
Спасибо тем и этим...  (27.07.14 07:05): При Овоще у нас вообще без обьяснения причин с каждого по 600 гривень от зарплаты забирали лично директор ходил со списком о Добровольно-принудительном отказе от части зарплаты на вопрос а если не подпишу -пожимал плечами тяжело вздыхал и советовал увольняться...при Кровавом ни тех денег не вернули еще больше урезали да еще на 2 недели за свой счет заставили...и думаю еще не вечер...и шо лучше? Відповісти | З цитатою
такида  (27.07.14 01:57): А кому кроме милиции повысили зарплату? Огласите весь список пожалуйста... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Faza  (26.07.14 23:16): и в этом заслуга Корбана??? не смешите! он привык брать (вернее захватывать) но не давать! Відповісти | З цитатою
дятел  (26.07.14 21:56): интересно, какой категории населения повысили заработную плату? как этих "благодетелей" ещё земля держит? Відповісти | З цитатою
qwarto  (26.07.14 21:35): А выше новость про то что з/п снизилась Відповісти | З цитатою
СМІ  (26.07.14 19:34): Виробництво, малий та середній бізнес - ЦЕ ГОЛОВНЕ!!! Відповісти | З цитатою
Пошли вы на Брехуны !  (26.07.14 14:23): Та вы шо? Наверно поэтому всех работающих в отпуск без содержания отправляют? Скоты! Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті