Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
13:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Священики з Кривого Рогу готові причащати і сповідати під кулями

Священики з Кривого Рогу готові причащати і сповідати під кулями
Не чекаючи угод з Кривого Рогу на передову вже вирушили духівники та психологи. Волонтери кажуть: про це просили самі солдати. Добровольці серед священиків і психотерапевтів знайшлись майже одразу: у гарячих точках згодилися бути стільки, скільки потрібно.

Біля Криворізького виконкому - багато людей у амуніції, волонтерів та пересічних містян. У мікроавтобуси пакують гуманітарну допомогу для бійців. Речі першої необхідності - питна вода, харчі, намети, термобілизна. Про акцію оголосили у соцмережах напередодні. І тепер - охочі підтримати українську армію несуть і несуть пакунки.

Юлія Калін, волонтерка:

- Туалетная бумага, салфетки, сгущенное молоко, шоколад, медикаменты. Несут много людей, и я хочу сказать- это обычные простые люди, не какие-то государственные чиновники: мэр города к нам ни разу не пришел что-то принести.

А ці УАЗики - справжній раритет. Вони належать місцевим підприємцям і їм років по сорок - не менше. Тож перед відправкою над ними майже тиждень добровільно "чаклували" на місцевих СТО. Механік Павло каже: скільки витратили грошей, навіть не рахували, але тепер машини ще послужать вітчизні.

Павло Артемович, працівник авто майстерні:

- Двигатель, тормоза- да практически все. Все привели в порядок. А вот здесь еще будет установлена торель для "Калашникова".

Допомога фронтові не лише матеріальна. У зону бойових дій також їдуть психологи і священики. Це особиста просьба бійців. Тих, хто зараз у найгарячіших точках України.

Микола Колеснік, підприємець:

- Поговорить, открыться, снять напряжение. Когда каждый день удары ГРАДов российских, когда каждый день видишь ранених товарищей.

Добровольців-психологів волонтери знайшли майже одразу. Вони покидають домівки прямо вночі. Священики перед відправкою освячують гуманітарний вантаж. А потім і самі на передову. Скільки там пробудуть, панотці Юрій та Олександр не знають. Кажуть, доки буде потреба. Готові хрестити, причащати, сповідати, звісно, що під кулями.

Отець Юрій, настоятель храму Святого Духу (Кривий Ріг):

- Ми пройшли Майдан обидва, з батюшкой Олександром, ми бачили смерть, ми бачили кулі, ми бачили гармати, водомети. Нас це не страшить. Скільки треба, стільки й будем.

Ані часу відправлення, ані маршруту, ані пунктів кінцевого призначення у цій експедиції не називають із зрозумілих причин. Кажуть лише: це найменше, що можуть зробити для перемоги.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте