Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
13:28

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Обращение ГУМВД Украины о запрете российских каналов

Обращение ГУМВД Украины о запрете российских каналов
Спільне звернення ГУМВС України в Дніпропетровській області та представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Дніпропетровській області.

Шановні громадяни!

З метою забезпечення інформаційної безпеки України, та протидії інформаційній агресії з боку іноземних держав, Міністерством внутрішніх справ України та Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення вживаються заходи щодо тимчасового обмеження ретрансляції деяких російських телеканалів в кабельних мережах провайдерів програмної послуги та в громадських закладах (готелях, базах відпочинку, санаторіях, лікарнях, місцях громадського харчування, тощо).

Звертаємо увагу власників і керівників громадських закладів, що відповідно до чинного законодавства розповсюдження пакету програм у цих закладах може відбуватися у такий спосіб:

•  на підставі угоди з провайдером програмної послуги, який має ліцензію на провадження діяльності на відповідній території;

•  шляхом отримання власної ліцензії провайдера програмної послуги;

•  шляхом укладання угоди із правовласником програм на публічний показ.

У іншому разі розповсюдження пакету програм є безліцензійною діяльністю або діяльністю з порушенням авторського законодавства керівництвом громадських закладів, що підпадає під адміністративну відповідальність і потребує відповідного реагування правоохоронних органів.

Посилання на систему колективного прийому при ретрансляції заборонених російських телеканалів законодавчо не виправдано. Термін «система колективного прийому» визначено статтею 1 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Така система прийому спрямована винятково на задоволення потреб споживача і не передбачає подальшого розповсюдження й отримання абонентної плати. Тому не може трактуватися як система колективного прийому при забезпеченні перегляду програм у громадських закладах.

Враховуючи, що Російська Федерація не підпадає під юрисдикцію країни, що входить до Європейського Союзу та не є країною, яка ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, зміст її програм в обов'язковому порядку повинен бути адаптований до вимог чинного законодавства України.

Закон України «Про телебачення і радіомовлення» покладає такий обов'язок саме на провайдерів програмної послуги.

Також, звертаємо увагу, що розповсюдження телевізійних програм, зміст яких загрожує національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, пропагує війну, насильство, жорстокість, розпалює міжетнічну, расову, релігійну ворожнечу, посягає на права і свободи людини - тягне за собою кримінальну відповідальність і правоохоронні органи в межах своїх повноважень здійснюватимуть заходи впливу.

Зважаючи на викладене вище вимагаємо всіх, хто має відношення до ретрансляції телеканалів в кабельних мережах (в тому числі в громадських закладах) негайного тимчасового вимкнення 14 російських телеканалів, ретрансляція яких обмежена, або заборонена на території України рішеннями суду та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-1»; «Россия-24»;«НТВ-Мир»; «НТВ»; «TVCI» («ТВЦ»); «ТНТ»; «Петербург-5»; «Рен-ТВ»; «Звезда»; «РБК-ТВ»; «Life News»; «Russia Today».

Громадян просимо в разі виявлення ретрансляції вищеназваних російських телеканалів в кабельних мережах на території Дніпропетровської області повідомляти на телефон та електронну адресу Відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС в Дніпропетровській області (056) 756 51 68, dnepr.umvd.info@ukr.net або на телефон представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Дніпропетровській області 067 56 56 812 чи електронну адресу nrpdn@meta.ua для подальшого реагування в межах їх повноважень у відповідності до діючого законодавства.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте