Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
11:09

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Все починається з витоків

|«« «« »» »»|

У минулу суботу на подвір`ї Дитячо-юнацького центру «Штурм» відбулася українська толока «Витоки». Як годиться на справжній толоці, було людно. Програму розпочали показові виступи вихованців «Штурму», народні майстри представили свої витвори мистецтва, охочі каталися на конях та брали участь у майстер-класі з гончарства.

Аж 38 родинних команд та збірних команд шкіл змагалися в конкурсі вареників. Більшість з них – з Жовтневого району, до них приєдналися й команди Ленінського та Індустріального районів, де працюють філії центру «Штурм».

Зустрічали всіх господарі толоки – Ірина Герліванова, депутат Дніпропетровської міськради, директор Дитячо-юнацького центру «Штурм» та Геннадій Поляков, президент обласної Федерації козацького традиційного бойового мистецтва Спас, керівник Зразкової школи «Спас-Штурм». Привітали присутніх і почесні гості - Антон Жосуль, голова Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради та Олена Молошна, довірена особа кандидата в депутати Верховної Ради Бориса Філатова.

Малюків-першачків, «новобранців» школи «Спас-Штурм», посвячували в козачата. Старші вихованці урочисто вручили їм шароварчики, а кандидат у депутати ВР Борис Філатов передав у подарунок цікаві енциклопедії з побажаннями рости міцними, здоровими та гідними слави пращурів-козаків. Не залишилася осторонь і ТМ Vladi Toys – партнер заходу, який вже традиційно бавить козачат на посвяту своїми іграшками та розвиваючою продукцією, яку люблять всі діти.

Журі тим часом оцінювали майстрів вареничної справи. Наготували вареників із вишнею, картоплею, капустою, грибами, творогом, ананасами, родзинками, апельсинами, маком тощо. Дуже тішить, що долучилися до української кулінарії і діти – разом із дорослими наготували багато всього. Частували домашніми ковбасами, млинцями, печенею, салом та іншими смаколиками. Зароблені кошти у сумі 7950 гривень підуть на потреби військовослужбовцям АТО. Інформацйія про передачу коштів буде оприлюднена на сайті ДЮЦ «Штурм».

Номінанти та переможці конкурсу вареників отримали призи від організатора – сертифікати на заняття в центрі «Штурм». Родина Аксьонових виборола ІІІ місце, ІІ місце посіла команда родин Семененко-Кравець. а І місце - родина Гречан. Головний приз конкурсу, Гран-прі – сертифікат вартістю 700 гривень на придбання вишиванки від партнера заходу, чудового магазину українських товарів «Світлиця», здобула збірна команда «Тхеквондо». Окрім великого розмаїття видів та смаків, ця команда мала цікаві винаходи в презентації. Одним з них були вареники жовто-блакитного кольору – безпечні для здоров`я (використовували лише безпечні натуральні барвники) та при цьому неперевершені на смак!

Під час інтерактивної акції «Витоки єднають Україну» два полотна – жовте та блакитне та два людських потоки рухались назустріч одне одному та поєднались у ПРАПОР нашої держави. Затишно та тепло всім було під рідним покровом. І тріпотіло серце від гордості за рідну Україну. Із щирими серцями люди розписувалися на Стіні єднання, бажаючи всім МИРУ! Ось де беруть початок Витоки - з витоків любові до рідної землі, її культури та традицій, із гордості бути українцем. Отже, все починається з Витоків!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте