Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
01:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рішення по БТІ обласна рада прийме на підставі висновку експертів і думки громади

|«« «« »» »»|

Відносини у сфері нерухомості повинні бути чітко впорядковані, а права громадян - захищені. При цьому, дозвільна система повинна бути максимально проста і зручна для людей.

На цьому наголосив голова Дніпропетровської облради Євген Удод 7 листопада на круглому столі, присвяченому обговоренню проекту Тимчасового положення «Про порядок обліку об'єктів нерухомого майна та зелених насаджень».

Проект вже викликав широкий резонанс, як серед фахівців, так і серед широкої громадськості. Є маса аргументів «за» і «проти». Хтось вважає його прийняття необхідним кроком, хтось - навпаки. Саме тому Євген Удод ініціював громадське обговорення цього питання. Круглий стіл зібрав усі зацікавлені сторони, експертів, представників громадськості для відкритої дискусії.

Розробники положення запевняють, що воно створено з метою систематизації достовірної інформації щодо об’єктів нерухомого майна у Дніпропетровській області, зменшення кількості порушень на ринку нерухомості, забезпечення оперативною інформацією компетентних органів, єдиного підходу до проведення інвентаризації.

«Все, що робить облрада має відповідати інтересам жителів області. Кожне рішення - це величезна відповідальність перед громадою, тому воно повинно бути максимально виваженим і ретельно підготовленим. Тільки на підставі висновку експертів і думки громади обласна рада прийме рішення: схвалити, чи ні дане положення, які зміни необхідно в нього внести, якими будуть терміни і порядок його втілення», - підкреслив Євген Удод.

Після обговорення та тривалої дискусії прийнято рішення доопрацювати Тимчасове положення у колі галузевих фахівців, для цього створена Робоча група. «Тоді ми зможемо прийняти дійсно розумне рішення, яке підтримають не тільки експерти, а й громада нашої області», - підкреслив голова облради.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепропетровец  (08.11.14 14:33): Зачем нам БТИ?Раньше документы делались месяцами и стоили$$$.Сейчас за неделю и цены вменяемые...Бывшая БТИ шная банда и дальше хочет наживатся на людском горе!В стране люстрация а к кормушкам лезут одни и теже Кривошеева,Неделька,Пономарев...Геть.Ганьба... Відповісти | З цитатою
специалист  (08.11.14 01:25): Что дорабатывать? Вы, в облсовете, себя выше государства свидите? Может "доработаем" треугольник - КП МБТИ, в лице Кривошеевой, минюст в лице Пономарёва, городской регестрационый центр в лице Неделько (читаем -все выходцы МБТИ) до прямого объяснения - "имели, имеем и будем иметь". Похоже в нашем городе все заявления о "жити по новому" таки фонарь и удобная ширма. Відповісти | З цитатою
ИЩИФР  (07.11.14 20:57): Понял всё, кроме одного. Новая структура не будет брать взятки? Будет. Какой тогда смысл убирать БТИ? Надо просто заменить людей. Упростить процедуру, что очень легко сделать, например вернуть право оценки недвижимости БТИ, а не заставлять людей бегать по разным структурам, кадастровый номер присваивать автоматически, у кого его ещё нет, при обращении в БТИ, много чего ещё можно предложить. Или наши "слуги народа" хотят просто всё отдать в руки "карманных" фирм, как это сделали с оценкой недвижимости? Если в борделе нет порядка не кровати переставлять надо, а менять бандершу. У нас хотят навести порядок просто сменой вывеки и больше ничего. Так не бывает. Надо людей менять. Или садить, что тоже эффективно. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
эхо  (07.11.14 19:32): бти зжечь до тла, самая корумпированная сфера! давай европейскую систему... Відповісти | З цитатою
Блин  (07.11.14 18:01): ну и где вы там нашли КРУГЛЫЙ стол ? Вы шо, не различаете - где прямоугольник, а где окружность ? А мнение общественности - БТИ, как и коммунизм пусть привыкает к земле. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті