Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
04:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Радник представництва ЄС в Україні обговорив з керівництвом області питання допомоги переселенцям

Радник представництва ЄС в Україні обговорив з керівництвом області питання допомоги переселенцям
Радник губернатора Дніпропетровщини Борис Трейгерман розповів, що наразі у регіоні з переселенцями з Донецької та Луганської областей працюють волонтери, соціальні працівники та психологи, які адаптують їх до нормального життя. Вони допомагають з житлом, влаштуванням дітей у садочки та школи, працевлаштуванням дорослих.

«Ми не розміщуємо переселенців в спортзалах або палацах культури, це екстрений випадок. Але в той же час наші джерела допомоги вже вичерпані. На центральному рівні ми піднімаємо питання про те, щоб наш регіон став, свого роду, транзитною зоною. Я розмовляв з одним із губернаторів Західної України, так ось там живе понад 2 тис переселенців, у той час як у нас їх понад 50 тисяч», - сказав Борис Трейгерман під час зустрічі з радником відділу політики представництва ЄС в Україні Пером Енервудом.

Борис Трейгерман зазначив, що самі переселенці не хочуть переїжджати в інший кінець країни через те, що звідси їм ближче повертатися додому і легше контролювати майно, яке там залишилося.

Голова правління «Фонду оборони країни» Павло Хазан додав, що Україні потрібна серйозна політична підтримка.

«Україна знаходиться в центрі Європи і, хоча вона не є членом ЄС, але саме в нашій країні люди гинули під прапором Європейського Союзу, за європейські цінності», - зазначив Павло Хазан.

Радник відділу політики представництва ЄС в Україні Пер Енервуд повідомив, що впродовж декількох днів він відвідає декілька міст Дніпропетровщини та наголосив на подальшій співпраці з нашим регіоном.

Gorod.dp.ua на Facebook.


прохожий  (26.11.14 06:52): Вот так, незаметно, беженцы стали переселенцами, со всеми вытекающими... Зачем переселенцам платить пособия и обеспечивать жильём и работой, они ж сами сюда переехали, от скуки мир посмотреть. Вот пусть теперь сами и выкручиваются, как могут. Вот какая замечательная логика у новой власти. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті