Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
16:54

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Трагедія голодомору

|«« «« »» »»|

Напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів працівниками Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. Свєтлова та бібліотеки Дніпропетровського монтажного технікуму для студентів навчального закладу були проведені години пам’яті «Без права забувати» та «Трагедія Голодомору».

Протягом тижня у закладі діяли книжкові виставки та стенди «Голодомор: трагедія XX сторіччя», «А на хаті серп і молот, а у хаті смерть і голод...», більшість матеріалів для яких було надано обласною бібліотекою.

Перед студентами виступила дніпропетровська письменниця та журналістка Еліна Заржицька – автор повісті для дітей та юнацтва «Три сходинки Голодомору». Авторка розказала, що намагалася донести до сучасників жах голодомору 1932-1933 років, оповівши про події тих часів через світосприйняття голодних сільських дітей. Думка про можливість написання художнього твору виникла під час роботи з архівними документами та спогадами очевидців трагічних подій. Студенти зацікавилися повістю та занотовували посилання на сайт, на якому представлена однойменна книга, щоб прочитати її вдома.

Фахівець обласної бібліотеки для молоді Наталья Тунієва ознайомила присутніх з виданнями, присвяченими даній темі. Особливу увагу студентів привернули історичні документи, матеріали наукових конференцій та досліджень трагедії ученими, спогади свідків скорботних подій. Були розкриті вузлові аспекти правової оцінки геноцидного характеру Голодомору1932-1933 років.

Студенти переглянули відеоматеріали з хроніками тогочасних подій.

Наприкінці зустрічей учасники заходів запалювали свічки та вшановували хвилиною мовчання вічну пам'ять безвинно загиблих душ від голодної смерті на родючій українській землі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


почти нищий  (26.11.14 21:12): ГОЛОДОМОР - это трагедия, но в нынешнее время народу не легче живется. Ответить | С цитатой
ГолыйБосыйБезволосый  (25.11.14 09:38): Самая большая трагедия голодомору,- так это то, шо нас и доси им пытаются накормить.. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте