Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
19:29

Виставка сучасного живопису «Велична Біблія»

Посмотреть афишу: Виставка сучасного живопису «Велична Біблія» Живопись

«Біблія. Справедливо називають її також Священним Писанням. Хто втратив свого Бога, той знову знайде в цій книзі»
Р. Гейне (1797-1856) німецький поет
«В цій найсвятішій Книзі — таємниця всіх таємниць. О, щасливі серед смертних ті, яким Бог дарував милість слухати, читати, з молитвою вимовляти і благоговійно сприймати слова цієї Книги! Щасливі ті, хто в змозі відкрити двері Біблії і рішуче йти за її шляхами»
Джордж Байрон (1788-1824) видатний поет 19-го століття.

Виставковий проект присвячений особливій даті, яку цього року відмічає уся європейська спільнота : 500-річчю Реформації на Європейському просторі.

Починаючи з виступу Марина Лютера 500 років тому проти церковних неправдивих доктрин, що суперечать істині та духу Святого Письма, реформаційний рух, починаючи з церкви, торкнувся усіх верств суспільства. Розвиток науки, культури, підприємницької і соціальної діяльності, уважне ставлення до людської особистості та інше — послідкувало слід за активним вивченням і розповсюдженням Слова Божого.

З тих часів Біблія стала доступною для звичайних людей і стала найбільш популярною книгою, що продається у світі і до нашого часу. Вона була перекладена повністю або частково на 2000 мов і діалектів. Біблія справила величезний вплив на всю світову літературу, в тому числі українську. Її читають більше, ніж якусь книгу в світі, при цьому це число зростає з року в рік. Хтось добре сказав, що людина, яка не читала Біблії, не може зрозуміти й іншої літератури, оскільки найважливіші книги часто посилаються на Святе Письмо, використовують його образи і сюжети.

Святе Письмо писалася протягом тисячі п’ятисот років, писали її близько 40 авторів: царі і рибалки, державні службовці та селяни. Однак, незважаючи на кількість авторів і термін написання, різноманітність змісту та форма, її стиль залишається повсюдно надзвичайно прекрасним, вона дивує своєю узгодженістю, і єдиним задумом. Це пов’язано з тим, що Біблія не просто людська книга, а записане Слово Боже, її справжнім автором є Сам Творець, який використовував людей для написання Слова, направляв їх, давав їм розуміння того, що повинно бути записано.

Біблія свого часу стала каноном моралі і людських цінностей. Десять заповідей, дані нам Богом, у всі часи і для будь-якого суспільства є рятівним якорем від того засилля зла і духовного зубожіння, яким страждає сучасний світ. Переклад Біблії світською зрозумілою мовою в різних країнах було поштовхом загальному зціленню і прогресивному розвитку суспільства. Ми віримо, що і в наші дні, уважне ставлення до Святого Письма, звернення до духовних біблейських джерел здатне не лише зцілити окрему душу, але і загалом оздоровити суспільство у всіх його сферах.

Поширення Святого Письма серед українського населення давало можливість людям самостійно його вивчати, дивитися на навколишнє життя через його призму, порівнювати своє життя з новозавітним ідеалом. Життя євангельських віруючих в Україні користується повагою серед широкого кола населення саме тому, що виходить з безперечного авторитету — Біблії.

Деякі представники українського народного і демократичного руху (Михайло Драгоманов, Іван Франко, Трохим Зінкевський), а так же вчені (Михайло Грушевський, Варвара Ясевич-Бородаївські) проявляли свою симпатію до євангельського руху, вважаючи його самобутнім проявом народної свідомості, виявленими мріями про справедливість і щастя, формою нового демократичного життя і правління, початком процесу, який зможе оновити духовно-моральне життя суспільства.

У проекті беруть участь видатні українські митці з різних міст України, чиї прізвища вам, напевно, добре знайомі:Олексій Анд, Валерій Франчук, Любомир Мартинюк, Леонід Бернад, Сергій Марус, Валерій Козуб, Світлана Михайлова, Григорій Вовк, Володимир Гончаренко, Гуцул Іван, Наталія Герасименко, Валерій Кот, Ярослав Логинський та багато інших.

Проект буде представлений в м. Дніпрі в Історичному музеї з 11 жовтня по 31 жовтня 2017 року.

Урочисте відкриття проекту відбудеться 11 жовтня о 16.00.

Щиро запрошуємо Вас доторкнутися до істин Слова Божого в наш час!

Організатори проекту: Асоціація художників-християн, АХХgallery

Контакти: +38 (096)460 49 49, +38 (050)60 40 502






Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте