Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
13:11

Виставка Цимбалій Тетяни Івані «Душа мов калина»

Посмотреть афишу: Виставка Цимбалій Тетяни Івані «Душа мов калина»

З 08 листопада по 08 грудня 2017 року у музеї «Літературне Придніпров’я» працюватиме виставка «Душа мов калина».

На цій виставці представлені твори з петриківського та декоративного розпису члена об’єднання народних майстрів Дніпровського Будинку мистецтв, керівника гуртка «Декоративний розпис» (клубу школярів «Фантазія») Комунального позашкільного навчального закладу «Центр позашкільної роботи № 1» ДМР – Цимбалій Тетяни Іванівни та її вихованців.

Вже понад 35 роки Тетяна Іванівна займається улюбленою справою. З 1990 року на базі клубу школярів «Фантазія» Комунального позашкільного навчального закладу «Центр позашкільної роботи № 1» ДМР плідно працює гурток «Декоративний розпис», який є невід’ємною складовою Народного художнього колективу «Школа образотворчих мистецтв «Суцвіття».

Співуча, чутлива душа українського народу найяскравіше відбивається у мистецтві народного розпису. Петриківський розпис виник задовго до появи християнства і грав роль оберегу. Люди вірили, що в красі є духовна сила, і тому вікна і двері будинків і навіть одяг обрамляли магічним орнаментом, який захищав господарів. Ця давня традиція орнаментики сотні років широко використовувалася в побуті українців. Вміння бачити і відчувати красу рідного краю – велике щастя.

Роботи, які створила Тетяна Іванівна з юними майстринями, немов живі, немов дихають та мають риси національного характеру. Кожен виріб - це витвір мистецтва зі своєю історією та неперевершеним колоритом. Головною особливістю експозиції є глибоке занурення у народні традиції. Педагог вчить юних майстрів любити і відчувати душею кожну квіточку, кожний колір, вона виховує паростки національної свідомості у підростаючого покоління, вболіває за своїх вихованців, допомагає їм розвивати свої творчі здібності, любити розпис і втілювати ці думки у неперевершені, самобутні та яскраві роботи, які є окрасою та переможцями районних, міських, обласних та Всеукраїнських виставок, а саме «Собори наших душ», «Пасхальні кольори», «Крок у майбутнє», «Знай і люби свій край», «Народне мистецтво козацького краю», «Мистецькі атрибути Великодніх свят», «Різдвяна казка».

Переглянувши виставку відвідувачі зможуть прослідкувати традиції рідного краю від минулого до сьогодення. На виставці будуть представлені предмети побуту, предмети інтер’єру, іграшки, сувеніри тощо.

Юні майстри талановито черпають натхнення з багатої скарбниці нашого народу.

Щиро запрошуємо вас у дивовижний світ мистецтва петриківського розпису, де вмілі руки майстринь створюють дива, що милують очі, торкаються найтонших струн людської душі.

Відкриття виставки 8 листопада 2017 р. о 16.00.

Виставка працюватиме за адресою: проспект Дмитра Яворницького, 64, Музей «Літературне Придніпров’я», 1-ий поверх.

Будемо раді бачити вас!





 

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте