Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 18 апреля 2024
21:07

Жіночі історії в переселенні

Посмотреть афишу: Жіночі історії в переселенні

З 16 грудня в галереї Артсвіт можна побачити історії жінок, які змушені були змінити життя через війну в Україні і анексію Криму.

Авторка проекту Іра Харламова досліджує роль жінки в переселенні. Вона сама має цей досвід та була соціальною працівницею у благодійному фонді, де допомагала родинами, які через війну залишили дім.

“Найбільше внутрішніх протиріч, - розповідає Ірина, - мені приносило відчуття, що я не можу допомогти вирішити важливі проблеми людей: питання постійного житла та працевлаштування. Я робила багато паперової роботи, і всі мої дії видавалися мені дрібницями. В певний момент я почала збирати історії жінок, яких зустрічала. Звичайно, це не вирішить проблем. Проте мені хотілося актуалізувати голоси жінок. За моїми спостереженнями, вони часто є рушійною силою та займаються питаннями соціалізації та інтеграції родини на новому місці”.

У Дніпрі та області зареєстровано більше 80 000 вимушено переселених осіб, більшість з них – жінки з дітьми і пенсіонери. Окрім того, Дніпропетровська область одна з найбільш постраждалих внаслідок проведення АТО: багато сімей втратили дітей, батьків, коханих людей. Зростання рівня напруги і агресії в суспільстві, стереотипи у сприйнятті, розповсюдження поляризованих історій про успіхи або знедолення, які циркулюють в медіа, - чи не є це наслідком нав'язуваної картини буття? Що ховається в середині досвіду переселення? Чи можуть осягнути його інші?

"Проект реалізується в рамках Програми національних обмінів за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США) і програми неформальної освіти «Студії живої історії», яка впроваджується в Україні організацією "Інша освіта" у партнерстві зі Спілкою MitOst e.V. за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду Роберта Боша."

Проект створювали:

Любов Слюсарева – зйомка і монтаж.
Ольга Мальцева – дизайн.

Відкриття проекту відбудеться 16 грудня о 18:00


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте