Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
14:08

ФЕЄРІЯ ДНІПРА - 2018. Вистава «Подорож Аліси до Швейцарії»

ФЕЄРІЯ ДНІПРА - 2018. Вистава «Подорож Аліси до Швейцарії»

Драма, Фестиваль

Ще більше театральних зірок, неймовірний спектр емоцій від акторської гри, 50 тонн декорацій, ще більш ексклюзивний репертуар від професійних труп з різних міст України. Саме таким обіцяє бути головний театральний фестиваль – «Феєрія Дніпра».

Культова подія, яку ініціював та започаткував голова облради Гліб Пригунов, пройде у легендарному місці – театрі ім. Т.Г. Шевченка, що святкує цьогоріч свій сторічний ювілей.

З 29 вересня до 7 жовтня Дніпро огорне культурне захоплення і задоволення. Для глядачів підготували 10 вистав від колективів Києва, Полтави, Запоріжжя, Вінниці, Херсона, Дніпра, які отримали найкращі оцінки і відгуки. Серед «зіркового десанту» можна буде побачити: Аду Роговцеву, Анатолія Хостікоєва, Богдана Бенюка, Наталію Сумську, Сергія Калантая, Олександра Логінова, Світлану Орліченко, Неонілу Білецьку, Ксенію Ніколаєву, Людмилу Смородіну та багато інших видатних акторів!

Запрошуємо всіх жителів міста і області долучитися до масштабної культурної події регіону «Феєрія Дніпра -2018».

4 жовтня, 19:00 - Вистава «Подорож Аліси до Швейцарії»

Жанр: драма, без антракту

Національний академічний драматичний театр ім. І. Франка презентує: Спільний проєкт театру та Goethe-Institut в Україні!

Вперше будемо говорити на дорослі теми у виставі «Подорож Аліси до Швейцарії» (Вистава вперше грається на фестивальній сцені!)

Подорож Аліси до Швейцарії» — п’єса сучасного драматурга, прозаїка, театрального діяча Лукаса Берфуса (нар. у 1971 році, Швейцарія), одного із найвідоміших німецькомовних авторів, чиї твори із успіхом представлені у багатьох країнах світу, а сам письменник є лауреатом численних міжнародних літературних, культурних та мистецьких премій.

Назва п’єси «Подорож Аліси до Швейцарії» у читача, глядача не може не викликати асоціації із загальновідомою казкою Льюїса Керрола «Аліса в країні чудес» або «Аліса у задзеркаллі». Проте, якщо у Керрола маленька героїня через яскраву парадоксальну метафору пізнає, відкриває новий для себе світ дорослих, Аліса Берфуса стоїть на межі іншої сторони задзеркалля — поступового переходу туди, звідки немає вороття.

Сюжет п’єси — це декілька днів з життя смертельно хворої героїні на ім’я Аліса, яка, пройшовши всі кола пекла: самотності, зневіри, нерозуміння, болю та відчаю — мандрує до Швейцарії за єдиним порятунком — евтаназією. В подорожі її супроводжуватимуть дивовижні персонажі, які долучені до найвищого з таїнств — права на людське існування. Кожен з них має своє персональне, і як йому здається, найвірніше ставлення до розуміння сенсу буття і поняття високої гуманності. І кожного з них по-різному розкриває ця звабливість легкого вибору між життям та смертю.

Автор торкається такої надскладної і, певною мірою, такої спокусливої для багатьох, хто пережив фізичні та моральні муки, проблеми, як евтаназія. Чи має право людина свідомо зробити свій власний вибір між життям, що сповнене страждань, приниження, улесливої брехні, фантомної віри, докорів сумління, нав’язливої опіки близьких і свободою миттєвого звільнення, поверненням майже зниклої гідності, власного «я», а також звільнення оточуючих від довготривалої брехні «во благо», підтримання життя, що по краплині щезає хвилина за хвилиною.

Дозвіл на публічний показ надано Hartmann & Stauffacher Verlag.

У ролях:

  • ГУСТАВ ШТОРМ — Калантай Сергій;
  • АЛІСА ГАЛЛО — Заслужена артистка України Міхіна Тетяна;
  • ЛОТТЕ ГАЛЛО — Народна артистка України Смородіна Людмила;
  • ЕВА — Косолапова Світлана;
  • ВАЛЬТЕР — Заслужений артист України Печериця Олександр;
  • ДЖОН — Заслужений артист України Логінов Олександр;

Виставу веде — засл. працівник культури України Віра Алименко; 

Вік: 18+. 

Тривалість — 2 години без антракту.

Квитки онлайн




  

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте