Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
12:57

Адам. Людина між світлом та темрявою

Посмотреть афишу: Адам. Людина між світлом та темрявою

Міжнародний евритмічний проект “Адам. Людина між світлом та темрявою” через образи Старого та Нового заповітів досліджує історію розвитку людської свідомості, становлення “Я” людини, пошук власної відповідності у суперечностях сучасного світу. 

Вавилонське стовпотворіння, як сучасний стан свідомості, коли кожен говорить своєю мовою, кожен сам за себе. У пошуку взаєморозуміння людство долає важкий шлях від першого Слова, що прозвучало у темряві світів, через вавилонське божевілля й заколот проти божественного імпульсу, до здобуття себе та іншого, нового духовного імпульсу - через настрій Дня Духу. 

11 евритмістів з різних країн, органіст, 3 читця, співак та художник зі світла - представники різних напрямків мистецтва об’єднались для проекту “Адам. Людина між світлом та темрявою”, щоби говорити однією мовою через сумісну творчість, досліджувати таємні закони людської свідомості, внутрішнє життя душі та її проекцію у зовнішній світ, збудувати потужний образ-метафору безкінечного шляху між світлом та темрявою. 

В цьому проекті використовується орган - це свого роду єдиний музичний інструмент, здатний відтворити всю повноту космогонічної картини, з’єднати в своєму звучанні безліч голосів в єдиний могутній хор; це інструмент, який зближує музичне та мовленнєве джерела, який єднає два світи: земний та небесний, матеріальний та духовний, - і створює у своєму звучанні образ третього світу, людського. 

Просторовий образ хреста, як сценографічне та хореографічне рішення концепції постановки, є візуальний образ взаємодії людини з зовнішнім світом й одночасно зустріччю її самою з собою та духовним світом. 

Цей масштабний міжнародний проект ще на стадії підготовки та репетицій вже був підтриманий різноманітними міжнародними фондами, завдяки чому відбулася прем’єра “Адама” у листопаді 2017 року, м. Гаага (Нідерланди). Прем’єрні покази 3 вечори проходили у неймовірному простору Еландскерку, неоготичного собору у центрі Гааги, при величезному зібранні відвідувачів та отримали багато відгуків у захваті. 

Робота над проектом йде з 2016 року. Задіяні учасники з Нідерландів, Росії, Грузії, Ізраїлю, Литви, Польщі, України. 

Музика:  Губайдуліної, Шнитке, Баха, П’ярта. Вершлоховські - імпровізація 

Тексти:  Створення світу (Старий заповіт, давньоєврейська), Ремізов “Адам” (російська), Х. Маршман “Вавилон” (голландська), І. Тер Веер (німецька) 

Міжнародний евритмічний ансамбль «Shostakovich eurythmie-ensemble “ був створений ще у 2006 році, у рік святкування 100-річчя народження Дмитра Шостаковича і за 13 років свого активного існування створив безліч постановок та гастролює щороку по країнам Європи. 

З приводу придбання квитків: rozkvit-m@protonmail.com eurythmy.ua
WhatsApp  +380(95)277-99-55 (м. Дніпро)


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте