Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 24 апреля 2024
13:50

Свіччине весілля

Посмотреть афишу: Свіччине весілля Драма

Історична драма на 2 дії.

Режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Юрій Кочевенко (Київ)

Художник – Олексій Вакарчук (Київ)

Диригент – заслужений діяч мистецтв України Юрій Бєднік

Балетмейстер – заслужений діяч мистецтв України Олексій Коваленко

У головних ролях: нар. арт. України: Михайло Чернявський, Віктор Гунькін, Василь Крачковський; заслужені артисти України: Оксана Петровська, Ірина Медяник, Світлана Сушко; артисти Максим Кузнецов, Василь Петрушко, Яна Корольова, Тетяна Лоза.

Вистава за відомою п’єсою українського класика. Ісотрія про шалене і трагічне кохання зброяра Івана Свічки та Меланки, що сталася у Києві у далекому XVІ столітті.

«Коли я випадково натрапив на мотив «заборони свiтла», мотив, що й послужив темою для цiєї драми, мене захопила в ньому можливiсть змалювати барвисту картину суто мiського життя i соцiальної боротьби в стародавньому мiстi, а на цьому мальовничому тлi створити узагальнений образ боротьби України за свою волю i самобутню культуру.

У двох грамотах литовських князiв (1494 i 1506 рр.), що володiли тодi Києвом, е коротенька звiстка про те, як київськi воєводи заборонили, немовби з протипожежних мiркувань, засвiчувати свiтло «в домєх» київських городян i ремiсникiв, стягаючи в разi непослуху чималi для того часу штрафи. Тяжка ця заборона тривала, очевидно, не менш як 15 рокiв, бо в грамотi 1494 р. вона згадується як факт, що вже iснував, i минуло ще 12 рокiв, як нарештi 1506 р. цю заборону остаточно скасував уже новий король Сiгiзмунд. Iнших вiдомостей про iсторiю «заказаного свiтла» я не знайшов. Грамота 1506 р., що «отложила» заборону свiтла, посилається на скаргу в цiй справi киян. Проте i попередня грамота 1494 року каже про такi самi скарги, що не заважало воєводам ще 12 рокiв тримати в темрявi ремiсничi «кiнцi» великого мiста. Отже, не буде великим порушенням художньої правди, коли припустити, що, не бачачи пуття в дванадцятирiчних скаргах великим князям, київськi ремiсники i городяни не витримали й активно запротестували проти знущання.»

Іван Кочерга
(із передмови до п’єси)

Тривалість вистави 2 год. 20 хв.



Максим Кузнецов (Іван Свічка), Яна Корольова (Меланка)

Яна Корольова (Меланка), н.а.У. Віктор Гунькін (Князь Ольшанський)

н.а.У. Михайло Чернявський (Воєвода), з.а.У. Ірина Медяник (Гільда)
 

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте