Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Вт, 23 квітня 2024
22:23

БЛОГИ

dpi466


18 жовтня 2018, 12:27

19 жовтня 2018 року ДПІ у Чечелівському районі м.Дніпра

ДПІ у Чечелівському районі м.Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує:

Олександр Власов: У жовтні роботодавці активно почали реєструвати найманих працівників
На виконання доручення Уряду щодо перевірок суб’єктів господарювання – забудовників та пов’язаних з ними осіб до плану-графіка проведення документальних планових перевірок на жовтень 2018 року додатково включено 78 суб’єктів господарювання – юридичних осіб. Обсяг їх доходів становить 14,6 млрд грн. Про це повідомив в.о. Голови ДФС Олександр Власов.
За його словами, загалом до плану-графіка проведення перевірок на 2018 рік включено 365 суб’єктів з обсягами доходів за 2017 рік 50,9 млрд грн. З них 147 суб’єктів господарювання перевірятимуться у IV кварталі 2018 року, у тому числі й зазначені 78 забудовників.
«Також ДФС ідентифіковано 25 компаній з управління активами, які задіяні у діяльності суб’єктів будівельного ринку. Наразі триває процедура їх відбору та включення до плану-графіку документальних перевірок», - зазначив Олександр Власов.
Крім того, тільки протягом 5 днів жовтня підприємства, які здійснюють будівництво житлових і нежитлових приміщень, повідомили про 4283 найманих осіб (проти 1650 за 5 днів вересня).
Як зазначив очільник ДФС, подібна тенденція до легалізації праці найманих осіб спостерігається і в інших галузях економіки.
Так, підприємствами, які займаються роздрібною торгівлею в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами за 5 днів жовтня поточного року було подано повідомлення про 12 441 найману особу (за 5 днів вересня цей показник становив 3461). А підприємства ресторанної галузі за цей період повідомили про 8085 нових працівників (проти 1611 за 5 днів вересня).
«За результатами активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи з роботодавцями та громадськістю щодо недопустимості допуску до роботи найманих працівників без оформлення трудових відносин за 5 робочих днів жовтня 2018 року вже подано 92,7 тис. повідомлень про прийняття на роботу 169,5 тис. найманих осіб. Це становить 35,1% від кількості працевлаштованих у вересні», - підкреслив Олександр Власов.
За вересень поточного року роботодавцями подано до органів ДФС 238,8 тис. повідомлень про прийняття на роботу 482,7 тис. найманих працівників.
Варто відзначити, що в рамках операції «Будівельник», яка розпочалася у листопаді минулого року, оперативними підрозділами Державної фіскальної служби сформовано переліки суб’єктів будівельної галузі в розрізі регіонів, що відображають 1 121 об’єкт нерухомого майна із зазначенням адрес місцезнаходження для відпрацювання в межах чинного законодавства.
З початку року до бюджету надійшло 163,9 млрд грн ЄСВ
У січні-вересні 2018 року Державною фіскальною службою України забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на рівні 163,9 млрд гривень.
Цей показник перевищує минулорічну суму сплати єдиного внеску за аналогічний період на 26,8%, або на 34,7 млрд гривень.
У вересні 2018 року забезпечено надходження 18,7 млрд грн ЄСВ, що на 23%, або на 3,5 млрд грн перевищує показник вересня минулого року.
ДФС й надалі контролюватиме дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальних допомог.
У ДФС обговорили готовність до впровадження проектного менеджменту
ДФС знаходиться на завершальному етапі щодо впровадження нової структури управління проектами, яка надасть можливість фіскальній службі працювати за сучасними методами проектного менеджменту.
За участі експертів Казначейства США та працівників фіскальної служби було розроблено Порядок управління проектами в ДФС, який формує основні засади для ефективного запуску проектів і подальшого їх успішного завершення. Новий формат роботи за визнаною у світі методологією управління проектами дозволить застосовувати виважений, чіткий, послідовний та ефективний підхід до реалізації реформ в ДФС та моніторингу їх впровадження.
«Проект наказу щодо введення в дію нового Порядку реалізації проектів знаходиться вже на фінальній стадії погодження. Ця нова методологія реалізації проектів розвитку є невід’ємною складовою впровадження у життя Стратегічних ініціатив розвитку ДФС - 2020. Ми маємо дуже амбітні плани і непереборне бажання їх реалізувати», – наголосив в.о. Голови ДФС Олександр Власов під час робочої зустрічі з представниками Офісу технічної допомоги Казначейства США.
Порядок дозволить створити «культуру підзвітності» в Службі і одночасно зосередитися на очікуваних результатах. Це дозволить забезпечити виконання проектів у встановлений термін, в межах визначеного бюджету та відповідно до обсягу визначених завдань та критеріїв успішності.
Порядок складається з двох частин. Перша – теоретична, дає загальне розуміння того, що є проект, закріплює основоположні принципи і процедури управління проектами на кожному з його етапів. Далі визначаються функції і повноваження усіх учасників процесу управління проектами: хто яку роль відіграє, які дії вчиняє та які документи готує, а також як відбувається взаємодія усіх учасників процесу управління проектом.
Друга частина – практична, надає стандартизовані зразки та максимально деталізовані інструкції з заповнення усіх необхідних документів, що використовуються у процесі управління проектами.
Структура управління забезпечуватиме нагляд та участь вищого керівництва на різних етапах реалізації стратегічних проектів. Координація буде здійснюватися на кожному з етапів проекту: від початку до фіналу.
«Це абсолютно новий підхід у роботі, що повністю відповідає найкращим світовим практикам. І ДФС готова до впровадження його в життя», – підкреслив Олександр Власов.
У свою чергу експерти США відзначили, що для ефективного впровадження та використання нового Порядку необхідно визначити три проекти, над реалізацією яких в ДФС працюватимуть фахівці, відповідальні за цей напрям. При цьому важливо, щоб кожний обраний проект мав безпосередній зв'язок зі стратегічним планом ДФС, і для успішної реалізації враховував існуючі ІТ-потужності служби. Крім того, над проектами мають працювати такі керівники, що з готовністю сприймають нові ідеї та нові способи організації роботи.
«Ми цінуємо поради та експертну допомогу наших іноземних колег, які допомагають нам у процесі перетворення нашої служби, таке партнерство є запорукою позитивних та успішних змін. Я особисто готовий долучитися до нових проектів, які будуть визначені у рамках виконання Порядку, не як очільник ДФС, а як звичайний працівник, який має значний досвід та готовність до здійснення нових кроків», – наголосив Олександр Власов.
За словами американських експертів, вони вже визначили кілька проектних пропозицій, успішна реалізація яких стане початком впровадження новий ідей. Вони незабаром будуть передані на розгляд керівництву ДФС для прийняття обґрунтованого рішення щодо їх ініціювання.
З початку року у закінчених кримінальних провадженнях до держбюджету перераховано 1 млрд грн «живими» коштами, - перший заступник Голови ДФС Сергій Білан
За дев'ять місяців поточного року слідчими підрозділами фінансових розслідувань в суди направлено 1020 кримінальних проваджень, в яких забезпечено відшкодування завданих державі збитків у розмірі понад 1 млрд. грн. Це вдвічі перевищує показник минулого року. Про це повідомив перший заступник Голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.
Він також уточнив, що 90% цих надходжень до бюджету становлять суми податків, сплачені добровільно, а також штрафні санкції за їх несплату.
«Якісна робота слідчих і сукупність зібраних доказів у ході досудового розслідування, безумовно, впливають на те, що підприємці стали рідше судитися з ДФС і вважають за краще укласти угоду зі слідством, щоб ще до направлення справи до суду, сплатити податки. Але для нас дуже важливо, що вони стали розуміти: ми не прагнемо наповнити в'язниці, наше завдання - зламати злочинні схеми та дати бізнесу можливість вийти «з тіні», - зазначив Сергій Білан. - В цілому з початку року у закінчених кримінальних провадженнях перераховано до бюджету мільярд гривень «живими» коштами». За його словами, як наслідок, кримінальні провадження за такими фактами направлені в суд для звільнення осіб від кримінальної відповідальності, як це і передбачає Кримінальний кодекс України.
При цьому, уточнив Сергій Білан, розслідувалося 5,9 тис. кримінальних проваджень, що не перевищує показник минулого року.
«До судів направлено на 99 кримінальних проваджень або на 11% більше, ніж в минулому році, - зазначив Сергій Білан. - Пріоритетом в діяльності слідчих податкової міліції стали розкриття злочинів, скоєних організованими групами. Зокрема, з початку року до суду направлено 30 таких кримінальних проваджень, що фактично є найбільшим показником роботи в цьому напрямі за всі роки існування податкової міліції».
До уваги!

ДПІ у Чечелівському районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що у зв’язку з технічними обставинами в ДПІ не працюють міські телефонии:
1-Відділу моніторингу доходів та обліково- звітних систем
2-Відділу адміністрування податків та зборів з фізичних осіб та єдиного внеску
3-Відділу стягнення та роботи з безхазяйним майном.
Для зручності платників в ДПІ діють наступні номери:
Центр обслуговування платників: (056)377-46-08 або (0562)34-42-54
Прийом звітності: (0562)34-28-79
Канцелярія : (0562)34-28-56
Видача ІДЕНТИФІКАЦІЙНОГО НОМЕРУ ОБЛІКОВОЇ КАРТКИ ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ: (0562) 34-42-57
Приймальня: (0562) 34-28-70
Сектор податків і зборів з фізичних осіб: (0562) 34-42-58
Про відновлення міськіх номерів буде повідомлено додатково.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності!



Останній раз редагувалося: 18.10.2018 12:27


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті