Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Чт, 28 березня 2024
15:20

БЛОГИ

marik2104


19 лютого 2020, 12:57

Про кампанію декларування доходів громадян під час «гарячої лінії» у Західно-Донбаському управління ГУ ДПС у Дніпропетровській о

У Західно-Донбаському управлінні ГУ ДПС у Дніпропетровській області відбулась «гаряча лінія» на тему: «Декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році».
На запитання громадян відповідала Світлана Д’яконова – заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Західно-Донбаського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області.
Під час розмови з платниками було обговорені найбільш актуальні питання, пов’язані з декларуванням доходів громадян, термінами та способами подання декларації, а саме:
Що необхідно для подання декларацій в електронній формі?
Для подання податкових декларацій в електронній формі у режимі онлайн необхідно насамперед отримати електронний цифровий підпис (так званий електронний ключ), який видається Акредитованими центрами сертифікації ключів. Перелік таких центрів можна знайти у відкритій частині «Електронного кабінету». Далі авторизуємося за допомогою особистого електронного ключа в «Електронному кабінеті», отримуємо відомості про доходи з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків. Після отримання відповіді від ДПС переходимо до заповнення декларації.

Чи можна скористатися податковою знижкою за витратами, понесеними протягом попередніх років?
Відповідно до пп.166.4.3 п. 166.4 ст.166 ПКУ: якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Чи декларуються кошти, отримані з-за кордону?
Якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача. В цьому разі громадянин зобов’язаний подати річну податкову декларацію. Дохід оподатковуватиметься податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором 1,5 %. Сума іноземного доходу перераховується у гривні за валютним курсом Національного банку України, що діє на момент отримання таких доходів.

За якою формою подається декларація?
З 1 січня 2020 року податкова декларація про майновий стан і доходи подається за новою формою з урахуванням змін, внесених наказом Мінфіну від 25.04.2019 р. № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859».
Так новою формою податкової декларації передбачено:
- в окремому додатку Ф3 здійснення розрахунку суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку із використанням права на податкову знижку;
- для платників податків, які декларують право на податкову знижку, введено окрему позначку у розділі категорія платника, у зв’язку з тим, що такі платники відповідно до підпункту 166.1.2 пункту 166.1 статті 166 розділу ІV Кодексу мають окремий граничний строк подання податкової декларації – по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року;
- введено окремий рядок 10.2 для відображання доходів за цивільно-правовими договорами, отриманих від фізичних осіб – платників єдиного податку четвертої групи;
- у рядку 17 декларації відображаються суми податку з доходів, отриманих від фізичної особи – орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи – орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзіс) земельних ділянок. Земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінним від податкової адреси орендодавця, який в подальшому приймає участь у розрахунку податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб (рядок 18.1 декларації).



Останній раз редагувалося: 19.02.2020 12:57


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті