Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Чт, 28 березня 2024
17:05

БЛОГИ

marik2104


27 жовтня 2020, 09:39

Олексій Любченко: Спеціальна ставка ПДВ для деяких видів сільгосппродукції – результат зростання загальної ефективності системи

Впровадження спеціальної зниженої ставки ПДВ для деяких видів сільгосппродукції дозволить легальному бізнесу зекономити обігові кошти на закупівлю та проміжну сплату податку до бюджету. Про це Голова ДПС Олексій Любченко заявив в інтерв’ю виданню «Інтерфакс-Україна». За його словами, це не є проблемою, оскільки мова йде про проміжне споживання.
«Потрібна інвентаризація на момент переходу на спецставку. Необхідно зафіксувати залишки зерна. Інакше розпочнеться гра в 6 % різниці. У редакції законопроекту до першого читання ця норма є. Якщо її збережуть у другому читанні, то все добре. Я взагалі пропонував ставку 10 %», – пояснив Олексій Любченко.
На його думку, ціна перезавантажиться трохи, але в бюджеті буде більше грошей. При цьому не буде жодного сенсу в паперовому кредиті.
Водночас,зважаючи на наміри окремих законодавців щодо зменшення ставки ПДВ для деяких продуктів кінцевого споживання, Олексій Любченко вважає, що вона має бути єдиною.
«112-ту директиву (Ради ЄС про спільну систему ПДВ) неможна перестрибнути. Вона дозволяє лише дві знижені ставки в країні. На теперішній час наш ліміт вже вичерпаний: одна знижена ставка в нас діє на ліки, інша – нульова для електромобілів (діє до 2022 року). Без цього обмеження всі почали б грати на ставках», – впевнений очільник ДПС.



Останній раз редагувалося: 27.10.2020 09:39


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті