Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Пт, 19 квітня 2024
03:50

БЛОГ

Порошенко таємно фінансує передвиборчу кампанію Меркель!

07.08.2017 13:36


Задаєтеся питанням, куди Порошенко витрачає багатомільйонні транші, які були виділені Україні Євросоюзом і МВФ? І хто буде розплачуватися за ці кредити? Журнал Blatter fur deutsche und internationale Politik розкрив схему незаконного фінансування виборчої кампанії Ангели Меркель. І ось тут, я вважаю, багатьом співгромадянам буде цікаво дізнатися, що серед інших таємних спонсорів німецького канцлера фігурує ім'я президента України Петра Порошенка.

 





 



Нижче подано переклад тексту статті з німецької мови:





Меркель і Порошенко пов'язує не тільки тісна дружба, а й фінанси



Передвиборна кампанія - справа дуже і дуже витратна. Партії витрачають мільйони євро для досягнення своїх цілей. Фінансування партій часто викликає масу питань, оскільки далеко не завжди це відбувається прозоро, не дивлячись на існуючі досить суворі закони. Кампанія з виборів до бундестагу - 2017 не є винятком. Зокрема, до канцлера Ангели Меркель і партії ХДС є дуже серйозні претензії, що стосуються фінансування її виборчої кампанії президентом України Петром Порошенком.



Офшорні схеми Порошенка в ФРН



Як з'ясувалося з "панамських паперів", у багатьох високопоставлених політиків "рильце в пушку". У цьому списку значиться і президент України Петро Порошенко, який обіцяв припинити бізнес-діяльність під час перебування на посаді глави держави. Так, частково він реструктуризував свій бізнес, передавши окремі активи в управління "сліпому трасту", але деякі підприємства досі залишаються під його особистим контролем і управлінням.



Бізнес Порошенка має складну структуру, до якої входять як великі, так і дрібні підприємства. Одне з них - завод з виробництва крохмалю, кормів і глютену в Ельстерауе, який він придбав в 2011 році. Завод є невід'ємною частиною бізнесу Порошенка, оскільки на Україні у нього є велика аграрна компанія, яка виробляє сировину, і ще є переробні підприємства. Крім того, крохмаль використовується на його кондитерських фабриках. Купівля заводу в Німеччині дозволила Порошенку стати найбільшим виробником крохмалю і патоки в Європі.



При покупці заводу і надалі оформленні прав власності прізвище Порошенко було приховане за рядом фірм, зареєстрованих в офшорах. Згідно з реєстром підприємств Німеччини, засновницею компанії Interstarch GmbH, яка володіє заводом, є кіпрська компанія Camarin Limited. Засновницею цієї фірми до 2014 року була британська Morewig Limited. Згодом кіпрська компанія була переоформлена на фірму з Британських Віргінських островів.



Кінцевим власником заводу в Ельстерауе стала компанія Euro Business Investments LTD, яка зареєстрована на офшорному острові Тортола. Консультантом при покупці німецького заводу в 2011 році виступала компанія Investment Capital Ukraine (ICU). За її даними, бенефіціарним власником кіпрської компанії є близький друг і бізнес-партнер Петра Порошенка Сергій Зайцев. Однак, як і у випадку з переоформленням на офшори корпорації Roshen, Зайцев грає лише роль зіц-голови, істинним же власником компанії на Британських Віргінських островах, і, відповідно, одержувачем багатомільйонного прибутку, як стало відомо завдяки "панамським паперам", є президент України Петро Порошенко.



Скандал навколо пожертвувань. Історія повторюється



Петро Порошенко на зустрічі з Ангелою Меркель заявив: "Нам потрібна сильна Німеччина в об'єднаній Європі". А хто, як не бундесканцлерін, з якою у нього зав'язалася "тісна дружба", може це забезпечити? Порошенко особисто зацікавлений у перемозі Меркель, адже вона - гарант безпроблемного розвитку його бізнесу в ФРН та Європі.



Вибори в ландтаг Північного Рейну - Вестфалії називають генеральною репетицією перед виборами в бундестаг. Якщо здобуваєш перемогу на земельних виборах, вважай, переміг на виборах в бундестаг. Північний Рейн - Вестфалія завжди була "червоною", тому перемога ХДС стала справжньою сенсацією. Як же вдалося Меркель переграти своїх конкурентів? Гроші вирішують не все, але багато чого, в тому числі забезпечують успіх на виборах. Система спонсорства досі непрозора. Звіти, що публікуються бундестагом, демонструють лише малу частку пожертвувань, а джерела понад 69% пожертвувань залишаються невідомими, оскільки суми не перевищують 10 тис. євро.



Так, від громадськості приховується інформація, скільки було в дійсності витрачено ХДС на вибори в Північному Рейні - Вестфалії, хоча "чорна" схема фінансування вийшла на світло.



Герберт Герард Батлінер - відомий адвокат і довірена особа з Ліхтенштейну. Під його управлінням перебуває понад 10 тис. різних фондів. Близько сотні з них (Norfolk, Wisotest, Aspe і ін.) були засновані їм за дорученням ХДС для приховування партійних доходів. Частина фондів була розкрита, тому їх довелося ліквідувати. А частина успішно функціонує досі, і серед них - фонд Albertina, рахунок якого знаходиться в Rothschild Bank AG. Більше 10 років цей фонд служить в якості величезної "пральної машини" для грошей. Серед іншого сюди потрапляють кошти, які відмиваються на заводі президента Порошенка в Ельстерауе. "Чисті" гроші українського президента, а також інших донорів малими сумами направляються потім на фінансування земельного та центрального відділень ХДС, їх передвиборної кампанії.



Меркель в курсі афери



Питання, чи знає Меркель про те, хто і як фінансував Арміна Лашета (голова ХДС в ПРВ), задавати не варто. Ангела Меркель, як її називають "Дівчинка Коля", навчилася у свого наставника всьому, в тому числі перейняла досвід приховування партійних фінансів. Крім того, широко відомо, що ХДС має давню традицію приховування незаконних доходів в Швейцарії.



У світлі нової інформації німецьким виборцям доведеться дуже складно. Однак у вересні вони повинні зробити правильний вибір, щоб не допустити ще більш драматичного розвитку ситуації не тільки в Німеччині, але і у всій Європі.



Від себе хотілося б додати, що навіть якщо гроші Євросоюзу і МВФ не мають ніякого відношення до незаконного фінансування передвиборної кампанії пані Меркель, чинник залишається чинником: на захист власних інтересів та бізнесу, від якого Петро Порошенко зовсім обіцяв позбутися ще 3 роки тому, у президента України кошти є, а на реалізацію соціально значущих для населення країни програм коштів ... немає.





Коментарі: 0 | Залишити коментар

Усього 1. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 1 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті