Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorodской дозор
Пт, 19 квітня 2024
05:53

GORODСКОЙ ДОЗОР

Сергій Рибалка: «Пенсійна реформа має полягати у створенні надійної системи, щоб людина заробила на забезпечену старість»

24.05.2017 21:15

Майже півроку тягнеться ганебна ситуація із не включенням недержавних пенсійних фондів до реєстру неприбуткових організацій. Про це заявив Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності під час засідання профільного комітету.
«Концепція пенсійної реформи в Україні та Закон про недержавний пенсійний фонд чітко визначають статус недержавних пенсійних фондів як неприбуткової організації. Всі доходи розподіляються тільки між учасниками недержавних пенсійних фондів, які є власниками своїх додаткових пенсійних накопичень та отримують додаткові пенсійні виплати після настання пенсійного віку. Точно такий самий підхід до недержавних пенсійних фондів існує скрізь у світі», – зауважив Сергій Рибалка.
За його словами, суть пенсійної реформи не повинна зводитись до банального скорочення видатків на пенсіонерів. «Неважливо як це робиться – чи подовженням пенсійного віку, чи збільшенням необхідного стажу. Справжня пенсійна реформа має полягати у створенні надійної системи щоб людина заробила на забезпечену старість. І тут недержавні пенсійні фонди мають бути важливою частиною цієї системи», – наголосив Сергій Рибалка.
На переконання голови фінансового комітету, одним з головних завдань держави має бути забезпечення розвитку недержавних пенсійних фондів та залізної гарантії збереження коштів людей. Він навів приклад, що у найбільш розвинених країнах світу пенсійні фонди є одним із ключових інститутів акумуляції коштів населення та постачальником довгих інвестиційних грошей. Сергій Рибалка також повідомив, що в разі не включення до Реєстру недержавних пенсійних фондів до 1 липня цього року всі недержавні пенсійні фонди втратять статус неприбуткових організацій та, в результаті, можуть бути ліквідовані.
«Кризова ситуація полягає в тому, що невключення недержавних пенсійних фондів до нового Реєстру призведе до повної руйнації третього рівня пенсійної системи та неспроможності впровадження її другого рівня – накопичувальної системи загальнообов’язкового пенсійного страхування. Це повністю паралізує подальше проведення пенсійної реформи. Учасники недержавних пенсійних фондів можуть втратити свої пенсійні накопичення, сформовані протягом 10 років. Це буде черговим руйнівним ударом по довірі до фінансової системи, що є неприпустимим», – наголосив нардеп.
Члени фінансового комітету звернулися до Міністерства фінансів з проханням вирішити цю проблему якнайшвидше.
Сергій Рибалка повідомив, що Фракція Радикальної партія Олега Ляшка має власне бачення проведення пенсійної реформи і запропонувала системний Антикризовий план розвитку економіки, який передбачає набір законодавчих актів та урядових рішень, що дозволить підвищити добробут і пенсіонерів і працюючих українців: https://www.slideshare.net/galasyuk/ss-74324750 .

Коментарі: 0 | Залишити коментар


РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ПРЕЗЕНТУВАЛА СТРАТЕГІЮ ЗВІЛЬНЕННЯ ДОНБАСУ

17.02.2017 19:52

Радикальна партії презентувала Стратегію щодо звільнення, деокупації, десепаратизації тимчасово окупованих територій та їх економіко-правової інтеграції до складу Соборної України.
У зв'язку з торгівельною блокадою Донбасу, що є наслідком бездіяльності влади та її самоусунення від вирішення проблеми протягом останніх трьох років, в Україні склалася вкрай вибухонебезпечна ситуація, якою може скористатися агресор.
Щоб цьому запобігти, закликаємо обидві сторони конфлікту - і активістів-патріотів, і представників влади - негайно зібратися в українському парламенті для напрацювання законодавчих механізмів врегулювання ситуації.
Нагадаємо, що саме Верховна Рада двічі рятувала країну під час політичних криз у 2004 та у 2014 роках. Цього разу парламент знову має стати політичним майданчиком для знаходження компромісу і пошуку шляху порятунку країни. Розкол у суспільстві щодо торгових відносин з окупованими територіями може мати наслідки ще більш небезпечні, ніж економічні наслідки блокади вугілля. Країну починає "штормити" на кшталт подій сторічної давнини, коли конфлікти українців між собою стали причиною втрати Української державності, що призвело до мільйонів жертв українців від більшовицького терору.
Ми пропонуємо напрацювати та ухвалити пакет документів, що стосуються врегулювання відносин з тимчасово окупованими територіями. А саме:
1. Проект Постанови про створення ТСК по розслідуванню зловживань в зоні АТО та економічних зв'язків з тимчасово окупованими територіями.
2. Законопроект про врегулювання питання про порядок переміщення товарів і осіб через лінію розмежування.
3. Доопрацьований проект закону про окуповані території.
4. Законопроект про націоналізацію майна агресора.
5. Законопроект про націоналізацію тих підприємств сфери теплопостачання, які відмовляютья проводити переобладнання на інший тип вугілля.
6. Проект Постанови про звернення до нової Адміністрації США про виконання даних Україні гарантій безпеки та територіальної цілісності згідно з Будапештським меморандумом.

Коментарі: 0 | Залишити коментар


Сергій Рибалка: «Влада почала чергову хвилю незаконного тиску на мене»

17.02.2017 11:30

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка заявив про тиск на нього з боку Генпрокуратури і СБУ.
«Сьогодні представники Генпрокуратури і СБУ увірвалися в офіс Дніпропетровського обласного відділення Радикальної партії Олега Ляшка і в центральний офіс корпорації S. Group, яка належить моїй сім'ї. Проводять обшуки вдома у співробітниці корпорації Галини Елисеївої, у якій двоє немовлят. Проводяться також обшуки у мого штатного помічника, як народного депутата, Карини Бабій», - заявив Сергій Рибалка. Він повідомив, що корпорація S. Group є українським виробником, і вона сумлінно платить податки і створює робочі місця в такий складний для країни час.
За словами голови фінансового комітету, у нього сьогодні було заплановано ряд заходів в Дніпрі, зокрема проведення особистого прийому громадян, нараду з депутатами Дніпропетровської обласної ради від Радикальної партії, а також з партійним активом. Всі ці заходи були зірвані.
«Це четвертий обшук за останні три роки. Це відбувається кожен рік. А почалося все ще за часів Януковича, коли вся корумпована владна машина намагалася «віджати» бізнес моєї сім'ї. Сьогодні вони хочуть зламати опозиційного політика. Впевнений, що це робиться напередодні чергових важливих голосувань у парламенті. Ознайомившись з постановою про обшук, стає зрозумілим, що ця влада діє, як і попередня. Нічого не змінилося. Повние свавілля і беззаконня. Як привід для тиску використовуються старі сфальсифіковані справи, відкриті ще за режиму Януковича. Це абсурд! Їх закрили за відсутністю будь-якого складу злочину. Тоді шукали - шукали і нічого не знайшли! Тепер у них стоїть завдання щось знову сфабрикувати», - зазначив Сергій Рибалка.
Він переконаний, що те, що сьогодні відбувається, є політичним тиском на нього як представника опозиційної Радикальної партії і на всю партію за їх принципову позицію. «За мою критику, як голови фінансового комітету Верховної Ради, дій Національного банку. Нашої принципової позиції щодо змін до Кримінально-процесуального кодексу, які хоче сьогодні протягнути Генеральна прокуратура для того, щоб кожного українця можна було без суду і слідства посадити до в'язниці », - заявив Сергій Рибалка.

Коментарі: 0 | Залишити коментар


Усього 186. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 62 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті