Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 20 квітня 2024
00:41

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


17 січня 2017, 20:08

Сергій Рибалка: «Необхідно перебудувати систему аби НБУ виконував функцію ефективного банківського нагляду»

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності на своєму засіданні ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності регуляторної діяльності Національного банку України (реєстр. №5304). Законопроект покликаний створити дієві механізми для підвищення ефективності регуляторної діяльності Національного банку України.
Голова фінансового Комітету Сергій Рибалка вважає, що зазначений проект доповнює ініційований фракцією Радикальної парії проект про Нацбанк, який був підтриманий профільним комітетом. «Цей законопроект є черговим кроком з реалізації Стратегії розвитку банківської системи, яку наш Комітет затвердив минулого року. Документ також є логічним доповненням до нашого спільного законопроекту щодо підвищення прозорості та відповідальності Національного банку України, який ми підтримали наприкінці минулого року», – сказав Сергій Рибалка. Під час обговорення, депутати дійшли згоди, що законопроект необхідно доопрацювати під час його підготовки до другого читання.
Сергій Рибалка зауважив, що для цього необхідно створити спеціальну робочу групу, до якої увійдуть народні депутати, представники фінансового комітету, НБУ та інших державних органів влади. «Ми говоримо не про прізвища. Необхідно перебудувати систему таким чином, щоб Нацбанк нарешті виконував свої функції з ефективного банківського нагляду. Щоб система працювала не на знищення банків, а на допомогу їм, для стабілізації всієї системи, аби вона кредитувала українську економіку. Жоден із тих банків, які визнавали проблемними, не було врятовано і всі вони пішли на ліквідацію у Фонд гарантування вкладів. Отже систему необхідно змінювати і з цим згодні всі представники нашого комітету. Дискусія полягає лише в обранні методів і механізмів», – сказав Сергій Рибалка.
Комітет також рекомендував Верховній Раді України прийняти в першому читанні проект Закону про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків (№5539). Законопроектом тимчасової дії до 1 серпня 2020 року пропонується зменшити строки розгляду документів та оптимізувати процедури капіталізації та реорганізації банків.
«Звичайно, ми повинні спростити процедури поповнення капіталу банків. Треба створити більш прості правила приєднання малих банків до більш життєздатних, аби на ринку залишалися найкращі – найбільш надійні та ефективні банківські установи», – зауважив Сергій Рибалка.
Він запропонував колегам по Комітету спільно із банківськими асоціаціями та експертами уважно стежити за процесом докапіталізації. «Ми повинні вчасно припиняти спроби НБУ знищити здорові українські малі та середні банки. Наше спільне завдання створити умови для розвитку банків саме із українським приватним капіталом. Це стратегічне завдання з огляду на довгострокові цілі економічного розвитку України», – додав Голова фінансового комітету.
Окрім цього представники Комітету підтримали проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" (щодо удосконалення процедур стягнення штрафів, накладених на юридичних осіб за правопорушення на ринку цінних паперів) (№4956). Законопроектом пропонується кардинально змінити порядок застосування уповноваженими особами НКЦПФР санкцій саме до юридичних осіб за порушення ними законодавства на ринку цінних паперів, встановивши механізми примусового виконання без рішення суду в порядку виконавчого провадження.








Переглядів: 1103
Усі записи автора | << | >>

romario24  (19.01.17 12:59): Главный бухгалтер строительной академии (г.Днепропетровска) Ушканова Н.А.
вошла в преступныйц сговор с прорекотором Макаренко.
В течении 2016г. ушканова переводила подрядчикам за ремонт гостевых домиков
лагеря в пгт. Любимовка, ... пренадлежащего строительной академии* более 900 тыс. грн.
втом числе и закупки дорогостоящего оборудования.
работы проводились исключительно работниками аккадемии и студентами (за не выполнение работ
студентов наказывали материально)
Макаренко курирует и бассейн при академии, абонплата абониментных груп не учитывается, и не вписывается ы кассовые книги,
по приказу Ушкановой Н. А ( главбух академии), бухгалтерами академии было произведено списание
оборудования якобы закупленного для благоустройства подпорядкового лагеря в пгт. Любимовка,
студенты готовы дать показания сколько стоит получить зачет у Макаренка.
просим вас разобратся с этим фактом.
с уважением студенты стройакадемии
Відповісти | З цитатою
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті