Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Вт, 30 квітня 2024
21:35

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Radikalnaya


24 травня 2017, 17:01

Ляшко вимагає підняти закупівельну ціну на молоко до 5 гривень

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко вимагає від уряду встановити ціну на молоко не нижче 5 гривень за літр. Про це політик заявив з трибуни Верховної Ради.

«Корівка на селі годує цілі сім’ї, але селяни з усієї країни жаліються мені, що ціна на молоко впала із 5 гривень до 3,80 гривень за літр при тому, що ціни на продукти, комуналку, ліки та все інше ростуть. 3,80 гривень за літр молока – це дешевше, ніж пляшка мінералки. Це неприпустимо. Тому ми звертаємося до уряду з вимогою врегулювати ціну на молоко та встановити мінімальну хоча б 5 гривень за літр», - підкреслив політик.

Олег Ляшко зазначив, що уряд багато говорить про підтримку села, але в реальності її немає.

«У цьому році передбачено мільярди гривень дотацій для сільгоспвиробників. І хто їх отримує? – латифундисти і транснаціональні корпорації. Жодної копійки до селян не доходить. Більше того, люди не можуть взяти кредити в банку на паливно-мастильні матеріали, посівну продукцію, добрива. Ніхто не відшкодовує і вартість дорогезних кредитів, які беруть селяни в комерційних банках», - обурився народний депутат.

Олег Ляшко закликав державу підтримувати виробників сільгосптехніки, щоб зробити її доступною для фермерів.

«Харківський тракторний завод, Кропивницький машинобудівний завод, Білоцерківський машинобудівний завод та багато інших по всій Україні хоч копійку отримали державної підтримки? Звісно, ні. Це означає, що наша сільськогосподарська техніка не доступна для села. Натомість, влада хоче продавати землю, розказуючи, що в селі буде рай, щастя і всі купатимуться, як вареники в маслі. Це брехня! Влада хоче перетворити українських селян на батраків!», - акцентував увагу лідер РПЛ.

Саме тому фракція Радикальної партії пропонує прийняти зміни до Конституції та визначити основою аграрного устрою держави фермерські господарства.

«Головним господарем на українській землі має бути український селянин. Ми вимагаємо невідкладно прийняти наш проект змін до Конституції і навічно закріпити землю за українськими фермерами», - підсумував Ляшко.



Переглядів: 586
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті