Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Вт, 23 квітня 2024
10:53

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Radikalnaya


21 червня 2017, 11:31

Ляшко: Влада хоче за рахунок українців зекономити бюджетні кошти

Олег Ляшко виступає за радикальне підвищення мінімальної зарплати. На цьому політик наголосив на засіданні Погоджувальної ради. Лідер РПЛ повідомив, що в усіх регіонах України, які він об’їздив за останній тиждень, людей хвилюють одні питання – робота і зарплата. В той, же час пенсійна і медична реформи від уряду проблеми не вирішать, підкреслив Ляшко. «Запропоновані урядом реформи не робляться для українців. Це імітація на виконання меморандуму з Міжнародним валютним фондом, щоб взяти черговий кредит для латання бюджетних дірок. Влада хоче за рахунок українців зекономити бюджетні кошти, передбачені на медицину та пенсійне забезпечення. В результаті цих реформ страждатимуть найбільш нужденні – сироти, малозабезпечені, інваліди та пенсіонери», - обурився Ляшко. Разом із тим народний депутат проти скасування урядом рішення про державне регулювання цін. «Не може все регулювати рука «дикого» ринку, особливо ціни на продукти першої необхідності та ліки. Мільйони українців, які мають низькі доходи, не зможуть купувати буханку хліба по 100 гривень. Має бути державна підтримка та державне регулювання», - зазначив лідер опозиційної фракції. Олег Ляшко різко розкритикував і резолюцію уряду на 2018 рік, де передбачається встановлення мінімальної зарплати на рівні 3700 гривень. Тобто, підвищення відбудеться лише на 500 гривень за рік. «Я пропоную тим, хто встановлює таке підвищення мінімальної зарплати, підіть в аптеку і спробуйте купіть за ці копійки хоча б упаковку «Памперсів». Це не підвищення зарплати, а подачки! Ми вимагаємо підняти мінімальну зарплату до 5 тисяч гривень вже з жовтня цього року і щорічно підвищувати її протягом 3 років на 1,5 тисячі гривень», - підкреслив політик. Лідер РПЛ переконаний, що є можливість підвищити пенсії українцям вже сьогодні. «Досить обманювати людей! В результаті підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень, якого ми добилися, сьогодні перевиконання доходів Пенсійного фонду складає більше 11 мільярдів гривень. Тому є можливість вже зараз підняти пенсії, в першу чергу, соціальні, та пенсії людям, які мають великий трудовий стаж. Так ми подолаємо соціальну несправедливість та зрівнялівку», - акцентував увагу Ляшко. Всі пропозиції РПЛ щодо подолання бідності та підвищення доходів українців, викладені в альтернативному антикризовому плані, ухвалення якого добивається Олег Ляшко.



Переглядів: 524
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті