Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 19 квітня 2024
03:58

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

fundsolidaritycomua


14 грудня 2017, 14:09

Дніпропетровська область: рятувальники вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

13 грудня 2017 р. з нагоди вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відбулись урочисті заходи за участю пожежних-ліквідаторів Дніпропетровщини. Заходи були організовані на території Дніпровського міського управління ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, звідки у 1986 році до Чорнобиля відправився зведений загін пожежних-ліквідаторів. За участю начальника Головного управління Андрія Кульбача, учасників ліквідації та членів їх сімей, духовенства, особового складу Служби порятунку та курсантів пригадали обставини трагедії, вшанували хвилиною мовчання загиблих та нагородили грамотами та подяками присутніх пожежних-ліквідаторів. Представники духовенства провели панахиду за загиблими біля каплички на честь ікони «Неопалима Купина». Також поклали квіти пам’яті до пам’ятного знаку на честь зведеного загону Дніпропетровської області.

Особливістю цьогорічних урочистих заходів стала презентація документального фільму про ліквідацію Чорнобильської трагедії. Були показані кадри подій 1986 року, коментарі очевидців, фото тих, хто віддав життя заради порятунку людства від атомної трагедії. На знак пошани, глядачі фільму стоячи переглядали кадри про загиблих товаришів, пам’ять про яких навіки залишиться в серці кожного рятувальника Дніпропетровщини.

«Сьогодні ми вшановуємо наших ліквідаторів, які брали участь в приборканні найбільшої техногенної катастрофи людства – Чорнобильської трагедії. Те, чим ми можемо їм віддячити – це наша постійна увага, щира пошана. На знак цього було створено документальний фільм, зроблено альбом зі світлинами ліквідаторів. Ми вдячні за те, що щороку наші чорнобильці приходять до підрозділів Служби порятунку, навчають діючих співробітників, передають безцінний досвід та виховують патріотів», - наголосив начальник Головного управління ДСНС області Андрій Кульбач.

На згадку про бойових товаришів та ліквідацію Чорнобильської трагедії кожен з ветеранів отримав диск із фільмом та альбом.

«Для мене пам'ять про Чорнобильську трагедію – це самопожертва, з якою наші пожежні відправились на ліквідації Чорнобиля. Кожен з нас хотів допомогти, не думаючи про наслідки боротьби з невидимим ворогом. Багатьох вже немає серед живих. А для присутніх – це можливість ще раз повернутись до подій 30-річної давнини», - розповів керівник зведеного загону пожежних-ліквідаторів області Володимир Васильович Лисюк.

http://dp.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/13314.html



Переглядів: 378
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті