Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
11:23

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


11 вересня 2018, 16:38

Сергій Рибалка запропонував НБУ разом із урядом напрацювати антикризовий план дій на найближчі роки

Народний депутат фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка закликав членів Ради Національного банку та правління НБУ провести спільне засідання з урядом для узгодження антикризової політики на найближчі два роки, а також напрацювати спільний антикризовий план.
Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук після засідання Ради НБУ, на якому було затверджено Основні засади грошово-кредитної політики на 2019 рік та середньострокову перспективу.
Народний депутат вважає, що взаємодія між НБУ та Урядом має бути максимально ефективною і тому Рада НБУ мала б відобразити в Основних засадах стратегічні рекомендації для Кабміну.
«В кількох офіційних документах уряд за різними сценаріями прогнозує зростання споживчих цін від 6,5% до 12,4%. Нацбанк планує наступного року вийти на показники інфляції в межах 5%. А керівник Уряду сьогодні поставив завдання утримувати в 2019 році інфляцію не вищу за 10%. Очевидно, що Уряд і Нацбанк самі не вірять у свої прогнози. А це є неприпустимим», – сказав Сергій Рибалка.
На його думку, цілком очевидним є той факт, що загальноекономічна, бюджетна, боргова та торговельна політики Кабміну суттєво впливатимуть як на інфляцію, так і на загальну стабільність в державі. «І, якщо Нацбанк буде лише «закручувати грошові гайки» та висмоктувати ресурси з економіки, ситуація точно не покращиться, а і без того надто слабке зростання може швидко перетворитися на спад», – переконаний політик.
Він запропонував наповнити реальним змістом контрольні функції Ради НБУ за виконанням Основних засад – щоквартально та за підсумками року. «Потрібно чітко виписати показники ефективності KPI для Правління Нацбанку та їх відповідальність за можливе невиконання основного документу грошово-кредитної політики у 2019 та наступних роках», – зауважив Сергій Рибалка.
За його словами, автори затвердженого документу передбачають можливість довгострокового рефінансування з боку НБУ для банків, щоб вони кредитували реальний сектор економіки. «Але водночас, вони виключають цю можливість на наступний рік. Хоча підтримка високотехнологічних експортерів дешевими кредитами могла б збільшити надходження валюти в країну. А це не просто б зміцнювало макроекономічну стабільність та сприяло б економічному розвитку, а й стимулювало б до структурних змін. Досить продавати сировину і жити у злиднях», – наголосив Сергій Рибалка.




Переглядів: 1620
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті