Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
12:21

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


4 жовтня 2018, 10:33

Ляшко: Пенсіонери терплять біль, бо не мають грошей на ліки

Економлять на пігулках і терплять біль – так лікуються ветерани, бо не мають грошей на медикаменти. Про це вони розповіли Олегу Ляшку під час зустрічі в Дніпрі. Кажуть, через мізерні пенсії змушені відмовляти собі в найнеобхіднішому.
«Пенсійна реформа – без пенсії залишитися, медична реформа – без ліків. На ту пенсію я не можу купити собі нормальні медикаменти. Беру наші аналоги і п’ю не дозу, а половинку дози. І що воно допоможе? За комунальні я взагалі мовчу. Добре, якщо у когось є субсидія. Але якщо немає – то складно уявити. І це не тільки я так живу. Для людей мого віку – це наболіле», - розповіла політику бабуся.
Олег Ляшко твердо переконаний – люди праці повинні отримувати гідні пенсії і мати можливість купувати необхідні ліки. Знизити вартість медикаментів на чверть можна, прийнявши низку кроків, додав політик.
«Ціни на ліки в Україні у 2-3 рази вищі, ніж в Білорусі чи Польщі, при цьому, там вищі зарплати. Чому? Бо в Україні повний бардак з ціноутворенням. Фармацевтичні монополії змовляються і щодня накручують ціни. Поряд дві аптеки, а вартість тієї ж пачки пігулок відрізняється. Кожна друга людина в Україні відмовляє собі в лікуванні, бо немає грошей. Тому я вимагаю від влади відновити державний контроль за цінами на ліки, обмежити рентабельність, скасувати ПДВ, встановити жорстку кримінальну відповідальність за продаж фальсифікату. Це дасть можливість знизити ціни на ліки на 30-40%. Це дуже суттєво для наших пенсіонерів», - підкреслив Ляшко.
Також люди старшого віку обурюються бардаком і безвладдям в країні. Кажуть, не можуть спостерігати за цим без болю у серці.
«У нас держава чи ні? Конституційний суд прийняв рішення щодо чорнобильців – відновити втрачені пільги. До Прем’єр-міністра звернулися з рішенням, а він відвернувся, наче його це не стосується. Представляє держбюджет на 2018 рік – а там жодного слова про чорнобильців. Хто головний в країні? Хто несе відповідальність за народ?», - спитав Ляшка дідусь.
Погодились із політиком, що країні потрібен сильний лідер і «залізна» дисципліна.
«Влада перетворила країну на поле бою, «розмінну монету» сильних світу цього. Ціни на газ, питання продажу землі та все інше вирішується не урядом, парламентом чи Президентом, а МВФ. Будь-яка інша країна хіба б дозволила це собі? Будь-який народ, який себе поважає, ніколи не дозволить з ним так говорити. А у нас Президент їде до Америки і бере участь у принизливій церемонії передачі металобрухту. Головний в країні у нас, на жаль, не українець. Тому я хочу навести порядок в Україні, бо це головна умова для економічного зростання. Для цього має бути відповідальний лідер, який не буде принижуватися на Сході чи на Заході, а буде відстоювати національні інтереси України», - переконаний Ляшко.




Переглядів: 458
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті