Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 19 квітня 2024
04:58

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


29 жовтня 2018, 19:19

Ляшко спробував "голу" кашу, якою годують в лікарні у Павлограді

На 4 гривні на день не можна навіть картоплі кілограм купити, не те, щоб приготувати сніданок, обід і вечерю. Проте на таку суму коштів годують у міській лікарні №4 в Павлограді на Дніпропетровщині, у чому пересвідчився Олег Ляшко.
«Як в дитячому садку – пробу беру. Масла малувато. А де йому взятись, якщо на обід на весь день 4 гривні дають? А м’яса взагалі немає! Ось до чого довела влада, що люди в лікарні м’яса не бачать! А їм треба нормально їсти, щоб вилікуватись. Тому ми вимагаємо збільшити фінансування харчування хворих, щоб людей не обкрадали і не морили голодом у лікарнях», - наголосив лідер РПЛ.
Ремонту у харчоблоку не було ще з радянських часів. Від побаченого у Олега Ляшка аж подих заціпило.
«Це базова лікарня в області. Десятки років стоїть така обшарпана їдальня. Старе обладнання. Витяжки немає. Це жах! Як ці дівчатка цілими днями працюють за тією плитою? Потім тиск піднімається і голова болить. Я поставив завдання нашій команді вибити кошти на ремонт харчоблоку, щоб тут були нормальні умови для роботи, а моє головне завдання – вибити перерахунок зарплат, щоб ці кухарки отримували нормальні гроші», - підкреслив політик.
Бідкалися у лікарні і на нестачу медичного персоналу. Через низькі зарплати звільнилося більше третини лікарів та медсестер.
«Я тільки влаштувалась на роботу. Зарплата – 3400 гривень, а «чистими» виходить – 2700 гривень», - розповіла політику медсестра Надія.
Щоб втримати лікарів на роботі в Україні – треба піднімати їм зарплати, стверджує Олег Ляшко.
«Що на цю зарплату купиш? А треба і себе, і дитя нагодувати. Тому наша головна вимога до держбюджету – підвищення заробітної плати. Щоб за таку важливу роботу, як тут в травматології, де щодня лікарі зустрічаються з горем і проблемами людей, лікарі отримували достойну зарплату. Не 2700, а хоча б 12700 гривень. А лікар зі стажем повинен отримувати мінімум 25-30 тисяч гривень. І це єдина можливість повернути в Україну 70 тисяч лікарів, які виїхали в Польщу чи ще кудись на заробітки», - вважає народний депутат.
Не можуть в медзакладі добудувати і діагностичний центр.
«Цей діагностичний центр будується 9 місяців. І за цей час з 50 мільйонів гривень освоєно тільки мільйон. Справа в тому, що цим займається управління комунального будівництва Облдержадміністрації і гроші блокуються. Проблему знають всі. Всюди листи писали, зверталися – відповіді немає», - розповів заступник головного лікаря Іскандер Іскандеров.
Олег Ляшко вважає неприпустимими такі дії місцевої влади і пообіцяв розібратися.
«Видно хабарів чекають, але ви їм не давайте! Дасте хабар – вони собі тільки хати побудують, а не лікарню. Всюди пишуть, що у Дніпрі – найуспішніший губернатор і влада. Який там успіх, якщо із 50 мільйонів гривень, виділених на ремонт лікарні, освоїли лише мільйон? Для чого ці чиновники із «космічними» зарплатами, якщо вони не здатні побудувати лікарню? Я підніму обов’язково це питання в парламенті. Ми відповідні звернення зробимо, щоб павлоградці отримали нормальну лікарню», - зазначив Ляшко.
Обурений політик і тим, що новий центр екстреної медичної допомоги при лікарні буде обслуговувати пацієнтів аж за 120 км.
«Уявіть собі: людину, яка потребує операції, везти за 120 км до лікарні чи вагітну дівчину, якій потрібно народити. Вони будуть їхати по тих розбитих дорогах 3 години? Це успішна медична реформа? Вони економлять гроші бюджету, створюють такі госпітальні округи, що людина може і не доїхати, а коли приїжджає – лікаря немає, медикаменти дорогі, стіни обшарпані і холодно, як в собачій будці!», - не стримував емоції лідер РПЛ.
Від побаченого і почутого у лікарні Олег Ляшко зробив єдиний висновок – влада провалила медичну реформу, а страждають від цього мільйони українців.
«Бюджет медицини у цьому році складає 120 мільярдів гривень, але рахується він на 45 мільйонів українців. Коли в Україні проводився останній перепис населення? Реально у нас вже 35 мільйонів людей, а видатки списують через корумповані схеми на 45 мільйонів українців. Тому у нас дорогі ліки, недоступна медицина і недоступна діагностика. І внаслідок цього кожна друга людина відмовляє собі в лікуванні, бо немає грошей. Якби йшли реальні видатки на ту кількість людей яка є, то ціни на ліки можна було б знизити вдвічі, а зарплату лікарям можна було підняти втричі до 25-30 тисяч гривень. Тоді лікарі не тікатимуть за кордон за більшою зарплатою. Тому, ми вимагаємо навести порядок в медичній сфері, звільнити Супрун із посади в.о. міністра охорони здоров’я і подолати корупцію», - підсумував Ляшко.




Переглядів: 470
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті