Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
01:38

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


21 березня 2019, 20:28

Громади Дніпропетровщини вивчали досвід Комишуваської ОТГ на Запоріжжі

Об’єднані громади Дніпропетровщини побували з навчальним візитом «Маршрути успіху» у Комишуваській ОТГ. Цю подорож в рамках проекту ПУЛЬС, який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID організувало Дніпропетровське регіональне відділення АМУ. На Запоріжжя приїхали представники Солонянської, Раївської, Славгородської, Сурсько-Литовської, Новопокровської об’єднаних територіальних громад та Микільської селищної ради Солонянського району. Тема візиту «Досвід Комишуваської ОТГ у розбудові громади та відродженні історії для розвитку туризму».
Надія Заяць, заступник Комишуваського селищного голови привітала присутніх від імені голови ОТГ та презентував гостям програму розвитку громади. Розповіла про досягнення та стратегію щодо вирішення злободенних питань соціально-економічного розвитку, про проблеми, з якими вони зіткнулися на початку та як вони долають перешкоди, які виникають на їх шляху. Зокрема, розказала, що найперше, на чому сконцентрувалося керівництво селищної ради, коли ОТГ об’єдналася, це – відродження закладів освіти, медицини і культури. Наближати якісні послуги до населення громади продовжують і зараз. Учасникам навчального візиту показали амбулаторію загальної практики сімейної медицини, де тривають відновлювальні роботи та оновлену будівлю ЦНАПу, який запрацює вже незабаром.
Поділилися в Комишуваській ОТГ і першими напрацюваннями у туристичній сфері. Оскільки це і нові робочі місця, і нові надходження до бюджету. Зараз тут працюють над проектом, який зробить Микитинську фортеці 18 ст., туристичною візитівкою громади. Робіт з відновлення фортеці багато і власними силами ОТГ не впоратися. Тому зараз тут створюють інвестиційний проект, який дасть історичній пам’ятці нове життя, залучить до громади туристів, а до бюджету додаткові гроші. Ще одна зупинка на місцевій туристичній мапі – Свято-Єлисаветинський монастир. За словами місцевих, це духовне серце Комишуваської громади. Окрім цього, представникам громад Дніпропетровщини влаштували екскурсію до природничо-виробничого осередку - ферму по вирощуванню форелі. Тут не лише можна ознайомитися з процесом вирощування риби, а й зайнятися риболовлею та відпочити.
«Нас приємно здивували вже на перших хвилинах нашого перебування в Комишуваській громаді. Зустрічали із запашним короваєм, як дорогих гостей. Відзначила, підсумовуючи візит, заступник виконавчого директора Дніпропетровського РВ АМУ Наталія Гусаревич. Нам багато розповіли про перетворення у громаді, про перші помилки та перші перемоги. Для учасників навчального візиту з Дніпропетровщини, а деякі з наших ОТГ лише роблять перші кроки на своєму шляху, важливо було почути саме від своїх колег, що не треба боятися невдач. Бо ж не помиляється той, хто нічого не робить. Треба зробити висновки і рухатися уперед. Програму обмінних візитів для посадовців місцевого самоврядування «Маршрути успіхів» АМУ започаткувала задля поширення кращих практик та успішного досвіду вирішення місцевих проблем. Представники ОТГ Дніпропетровщини, працівники ДРВ АМУ та консультанти Проекту Пульс з користю провели час на Запоріжжі. Емоцій та вражень дуже багато. Ми задоволені візитом і дякуємо господарям за теплу зустріч та цікаві зупинки в Комишуваській громаді».












Переглядів: 342
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті