Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 19 квітня 2024
15:57

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


5 квітня 2019, 19:22

12 млн грн витратять місцеві бюджети на модернізацію системи оповіщення населення при НС

У 2018 році на утримання системи оповіщення населення при надзвичайних ситуаціях з обласного бюджету виділили 1 млн грн. На 2019 рік передбачили приблизно таку ж суму. Однак, систему потрібно не тільки утримувати, але й осучаснювати. Бо вона морально й фізично застаріла і вкрай потребує оновлення. Крім того, спостерігається велика кількість крадіжок підземних ліній зв’язку. Усе це ставить під загрозу доведення сигналів до населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Говорять в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської ОДА. Тому в області взялися за модернізацію системи централізованого оповіщення, яка вмикається при загрозі виникнення НС природного чи техногенного характеру, зокрема, проривів дамб каскадів ГЕС, аварій на підприємствах тощо. На Дніпропетровщині встановлюють більш ефективне й сучасне обладнання, з використанням безпровідних каналів і ліній зв’язку.
Насамперед систему оповіщення нового покоління створюють у Дніпрі, оскільки тут мешкає третина жителів області. Зокрема, у місті вже працює пусковий комплекс «АРМ Регіон». Це автоматизоване робоче місце оперативного чергового, яке дозволяє вмикати сирени навіть у разі пошкодження підземних ліній управління. Крім того, сучасна система здатна перехоплювати радіомережі FM-діапазону й інформувати населення.
Для оповіщення регіональної комісії з надзвичайних ситуацій та служб цивільного захисту створено систему виклику з можливістю використання стаціонарних і мобільних телефонів, розсилки sms. Також встановлено вуличні гучномовці, які імітують звук електросирен і передають повідомлення. Наголошують в управлінні.
Крім Дніпра, до сучасної системи оповіщення вже підключилися Тернівка, Слобожанська та Новоолександрівська ОТГ. На черзі – Богданівська й Солонянська об’єднані громади. Минулого року на модернізацію системи оповіщення населення місцеві бюджети витратили 1 млн 200 тис грн. Цього року кошторис значно виріс і складатиме вже 12 млн грн. Повністю завершити технічне переоснащення регіональної системи оповіщення планують до 2020 року.






Переглядів: 267
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті