Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 25 квітня 2024
17:07

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


25 квітня 2019, 18:30

Втрати місцевих бюджетів від скасування роздрібного акцизу на тютюн, можуть скласти 2,4 млрд грн.

АМУ категорично виступає проти намагань скасування акцизного податку з роздрібної реалізації тютюнових виробів і звернулася до профільного парламентського Комітету. Зараз у Комітеті ВР з питань податкової та митної політики знаходяться на розгляді два законопроекти з однаковою назвою: Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування місцевих податків і зборів (№10154 від 14.03.2019 та Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування місцевих податків і зборів (№10154-1 від 20.03.2019).
Перший законопроект пропонує внести зміни до Податкового кодексу України, які дозволять забезпечити покращення адміністрування місцевих податків і зборів, врегулювати проблемні питання, які виникають на практиці при справлянні місцевих податків і зборів. А також документ сприятиме уніфікації інформації органів місцевого самоврядування про встановлені ними ставки місцевих податків і зборів для подальшої автоматизації процесу наповнення інформаційної бази Державної фіскальної служби. Це в свою чергу дозволить запровадити автоматизоване розміщення цієї бази на офіційному сайті ДФС. АМУ висловила ряд зауважень пропозицій до цього проекту. В цілому, Асоціація міст України підтримує законопроект №10154 і і пропонує прийняти його у першому читанні за основу та врахувати висловлені зауваження під час підготовки до другого читання.
Стосовно іншого законопроекту, №10154 -1, який, зокрема, пропонує скасувати справляння акцизного податку з роздрібної реалізації тютюнових виробів, то АМУ виступає категорично проти.
АМУ вважає, що ця ініціатива призведе до суттєвого зменшення доходів загального фонду бюджетів міст, селищ та сіл, що спричинить їх розбалансування. Втрати місцевих бюджетів від скасування роздрібного акцизу на тютюн, якщо користуватися даними 2018 року, можуть скласти 2,4 млрд грн. Тобто, анулювання цього акцизу негативно вплине на можливість ОМС виконувати соціально-значущі повноваження, зокрема, займатися оновленням інфраструктури, будівництвом та ремонтом доріг, благоустроєм, заходами з енергоефективності тощо. При цьому автор законопроекту, порушуючи статтю 142 Конституції України, пункт 1 статті 27 Бюджетного кодексу України, не запропонував механізми компенсації місцевим бюджетам втрат через відміну акцизного податку.
АМУ категорично не підтримує законопроект №10154-1 і пропонує його відхилити, оскільки запропоновані цим проектом зміни погіршують ресурсне забезпечення територіальних громад




Переглядів: 218
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті