Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
12:59

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


3 травня 2019, 11:43

Майже 174 млн грн отримали громади Дніпропетровщини на розвиток інфраструктури

У Дніпропетровській області 62 об’єднані територіальні громади загалом одержали 173,9 млн грн на розвиток інфраструктури. Розповідає консультант проекту Пульс з бюджетних питань Дніпропетровського регіонального відділення Асоціації міст України Інна Кравченко.
Наприкінці квітня Уряд затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад України у 2019 році. Усього – це 2,1 млрд грн, які розділили між 806 ОТГ, що перейшли на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.
«Кошти розподіляються між ОТГ, пропорційно до площі території та кількості сільського населення у територіальних громадах, – говорить Інна Кравченко. Тобто, чим більше сільських територій об’єднала громада, тим більший розмір її субвенції. На Дніпропетровщині найбільшу суму з державного бюджету на розвиток інфраструктури отримає цьогоріч Васильківська селищна об’єднана територіальна громада – 6,6 млн грн, а найменшу Верхньодніпровська міська об’єднана територіальна громада - 829,1 тис. грн.»,- відзначає бюджетний консультант Дніпропетровського регіонального відділення АМУ.
У поточному році додаткові кошти на розвиток інфраструктури надійдуть також до бюджетів міст обласного значення, які у 2018 р. завершили процедуру приєднання прилеглих сільських рад. На Дніпропетровщині субвенцію на розвиток інфраструктури вперше отримають Покров –1 млн 735 тис грн та Марганець - 1 млн 722тис грн.
За словами регіонального консультанта АМУ, кошти субвенції можуть бути спрямовані на розроблення проектної документації, підвищення якості надання адмінпослуг, створення сучасних систем організації управління громадою. Громади Дніпропетровщини також можуть використати інфраструктурну субвенцію на реконструкцію будівель бюджетних установ, нове будівництво, реконструкцію або капремонт вулиць, доріг та мостів, закупівлю транспорту для підвезення дітей до шкіл і дитсадків та інші заходи щодо об’єктів комунальної форми власності, які є важливими для посилення спроможності громади, забезпечення належного рівня безпеки та цивільного захисту тощо.








Переглядів: 199
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті